17de Gouden Baksteen uitgereikt aan Zonnige Kempen

Duurzaam bouwen, Immo

Bouwunie reikt de Gouden Baksteen dit jaar niet uit aan een politieke persoonlijkheid, maar bekroont CV Zonnige Kempen.

Bouwunie reikt de Gouden Baksteen dit jaar niet uit aan een politieke persoonlijkheid, maar bekroont CV Zonnige Kempen.
Op de website van de Bouwunie valt te lezen dat de jury de Zonnige Kempen uit heeft geroepen ‘als het voorbeeld van een initiatiefrijke sociale huisvestingsmaatschappij die actief investeert in nieuwe sociale koop- en huurwoningen én in de renovatie van haar bestaande patrimonium mét bijzondere aandacht voor duurzaamheid en in een goede samenwerking met architecten en aannemers.’ Bouwunie huldigt Zonnige Kempen omdat de organisatie een voortrekker is in duurzame en energiezuinige sociale woningbouw.
Zonnige Kempen werd 50 jaar geleden opgericht en is de jongste sociale bouwmaatschappij in Vlaanderen. Van in het begin werd de kaart van de duurzaamheid, de creativiteit en de sociale cohesie getrokken. Met meer dan 2.237 verwezenlijkte energiezuinige woningen, diverse inbreidingsprojecten in dorpskernen en enkele nieuwe samenwerkingsverbanden met gemeenten, OCMW’s en CAW (Centrum voor Algemeen Welzijnswerk) heeft Zonnige Kempen haar sterke reputatie op dat vlak meermaals bewezen. De sterkte van de Zonnige Kempen is volgens Bouwunie dat ze initiatief neemt en op het terrein effectief iets realiseren.

De Gouden Baksteen bekroont elk jaar een verdienstelijke, meestal politieke, persoonlijkheid omwille van zijn of haar positieve impact op de bouwsector. De selectie gebeurt door een vakjury van aannemers, architecten, bouwmaterialenfabrikanten en vertegenwoordigers van de vakpers.

Dit jaar viert de Gouden Baksteen zijn zeventiende verjaardag. In het verleden mochten persoonlijkheden als premier Yves Leterme, Vlaams minister-presidenten Patrick Dewael en Kris Peeters, en de ministers Leo Peeters, Didier Reynders, Dirk Van Mechelen, Frank Vandenbroucke, Sabine Laruelle, Marino Keulen en Hilde Crevits de trofee in ontvangst nemen. Maar ook organisaties als de Gezinsbond, Vlaanderen Bouwt, VDAB – Constructiv FVB en CeDuBo vielen al in de prijzen. ‘Concrete inspanningen voor de bouwsector op een positieve manier waarderen’ is de filosofie achter het gebeuren. (LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels