28% meer dakisolatiepremies in 2012

Immo, Nieuws

Van januari tot en met augustus 2012 betaalde het Vlaams Energieagentschap (VEA) 44.116 Vlaamse dakisolatiedossiers uit, goed voor een totaal bedrag van 20,44 miljoen euro.

“Dat is 28% meer dan in dezelfde periode vorig jaar”, zegt Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche. Toen werden 34.486 dossiers uitbetaald, goed voor een totaal bedrag van 15,79 miljoen euro. Jaarlijks worden ongeveer 70.000 bestaande woningen voorzien van dakisolatie.

Wie zijn dak nog niet heeft geïsoleerd, is nog niet te laat. Volgens Van den Bossche liggen er nog steeds heel wat interessante premies en fiscale voordelen voor het rapen.

Zij die de dakisolatiewerken door een aannemer laten uitvoeren en dit jaar nog de factuur betalen, kan behalve een premie van de netbeheerder nog genieten van een flinke belastingvermindering of een terugbetaalbaar belastingkrediet van 30% van de factuur.

Dankzij de hoge premies en de belastingvermindering zou dakisolatie op enkele jaren tijd volledig terugverdiend moeten zijn, aldus het VEA. Bekijk hier het overzicht van alle energiepremies

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels