3 dagen weekend, 3 (ver)bouwactiviteiten

Actualiteit, Nieuws

Hoe je het lange weekend dat voor de deur staat gaat vullen? We helpen je graag een handje, want voor fans van architectuur, wie bezig is met zijn eigen (ver)bouwproject of wie meer wil leren over ecologisch bouwen is er dit weekend elke dag wel iets te doen.

Ik, Gustave

De Sint-Gorikshallen vormen het decor voor een tentoonstelling rond de architect Gustave Strauven. Deze Schaarbekenaar van geboorte was een kleurrijk figuur die in totaal zo’n zestig Brusselse gebouwen ontwierp. Aan de hand van uitvergrote kopieën van de gevels maakt de bezoeker zich vertrouwd met de vormentaal van Strauven (gebruikte materialen, kleurenpalet, onwaarschijnlijke associaties) en leert zo ook zijn stempel op de stad herkennen.

Nog tot 28 november in de Sint-Gorikshallen, Brussel.

www.gustavestrauven.brussels

Bouwxpo

Gedurende drie dagen brengt BOUWXPO opnieuw de belangrijkste specialisten uit de branche onder één dak samen: van woningbouwbedrijven, makelaars en projectontwikkelaars tot producenten. Ook verdelers en installateurs van (ver)bouwmaterialen, -producten en -diensten tekenen present. Toegang is gratis voor iedereen.

11 tot 13 november in Kortrijk Xpo.

www.bouwxpo.be

Ecobouwers Opendeur

Tijdens de opendeurweekends van Ecobouwers Opendeur kun je op een originele en praktische manier kennismaken met voorbeelden van duurzame nieuwbouwprojecten en renovaties. De bewoners zetten uitzonderlijk hun deuren open en vertellen over hun ervaringen. Bezoekers worden ontvangen in kleine groepjes en gedurende zo’n anderhalf uur krijgen ze uitleg over de keuzes op het vlak van energie, isolatie, verwarming, materialen… En vragen staat vrij. De bezoeken zijn helemaal gratis, maar je moet je wel vooraf inschrijven via de website. Op 11 november kun je in Leuven ook gratis deelnemen aan de thematour “Duurzaam renoveren in de stad”.

12 en 13 november, overal in België.

www.ecobouwers.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels