3 zwembaden om bij weg te dromen

Nieuws

De lente hangt in de lucht: wie nu de eerste spade steekt, kan deze zomer een duik nemen. In een van deze drie droomzwembaden, bijvoorbeeld.

Overloopzwembad

LPW Ceramic Pools biedt een droomzwembad aan dat ‘rond de 65.000 euro’ kost. Het water lijkt erg hoog te komen in dit ‘overloopzwembad’: langs de vier zijden van het zwembad kan het water weglopen. Dat maakt dat het wateroppervlak op gelijke hoogte komt met uw terras of gazon, wat mooi oogt. Die overloopranden hebben ook een praktisch voordeel, zegt LPW, want zorgen voor een gemakkelijk onderhoud. Esthetisch en praktisch, dus.

In die 65.000 euro is een automatisch rolluik en filtersysteem inbegrepen. Heel handig is dat het hele systeem via de e-pool-app bediend kan worden. Via uw tablet of smartphone kan u dus alles bedienen: temperatuur, verlichting, de ph-waarde, reinigingsproducten, …

Yacht Pool

Een zwembad dat eruit ziet als een jacht, en waarbij een jaccuzi is inbegrepen: dat is de Yacht Pool waarmee Carbon de dromers het hoofd op hol brengt. Aan het hoofd van de Yacht Pool ligt een jacuzzi, die eventueel kan vervangen worden door een ligdek. Alles fijn afgewerkt in teakhout, wat het jacht-gevoel van uw ‘boeg’ versterkt. Afmetingen: 11,50 meter lang, vier meter breed en anderhalve meter diep.

Dit folietje kost u tussen de 90.000 en 100.000 euro. De Yacht Pool wordt op aanvraag gemaakt – wat u toelaat te spelen met bijvoorbeeld een jacuzzi of toch ligdek. De Yacht Pool is uitgerust met een Vantage-reinigingssysteem: alles volautomatisch. Enkele blazers blazen het vuil in een patroon – dat het hele oppervlak van het zwembad beslaat – richting filter.

Een zwembad op de vierde verdieping

Bouwbedrijf Willy Naessens heeft ook ervaring met droomzwembaden. Of wat dacht u van het zwembad op de vierde verdieping? Kostprijs: 250.000 euro – een zwembad dat niet elk jaar gebouwd wordt, klinkt het bij Willy Naessens Swimming Pools. Daar hebben ze een aparte visie op zwembaden bouwen: ‘De vraag is: wil je een bouwkundig zwembad of niet? Wij antwoorden daar ja op, omdat we vinden dat je een zwembad plaatst zoals je een huis bouwt: niet om er de eerste jaren nog kosten aan te hebben. Mensen zijn niet altijd even goed op de hoogte van wat inbegrepen is in de prijs van hun zwembad. Moet je zelf de put graven? Zelf het waternetwerk voorzien?’

Om een exclusief zwembad als dat van 250.000 euro te bouwen, moet u wel van bij de aanvang van uw bouw de lijnen uitzetten. Het zwembad waarvan sprake meet vier meter op 15 en is anderhalve meter diep. ‘Dat weegt in totaal al gauw 100 ton, daar is een normale fundering niet op voorzien.’

Wie bij Willy Naessens aanklopt voor een zwembad kan gaan zover de portefeuille strekt. Uw zwembad afwerken met gouden mozaïekjes? Dat kan – voor 2.000 euro per vierkante meter. Het hoeft uiteraard niet zo extravagant te zijn. ‘De Belgische blauwsteen is altijd heel stijlvol. Leg tegels van een meter op een meter, en laat ze doorlopen in je zwembad: prachtig minimalistisch.’ Verder kan altijd nog gespeeld worden met de verlichting. ‘Tegenwoordig is LED-verlichting in zwang: laag verbruik en lange levensduur, en je kan met veel kleuren werken.’ (SD)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels