4 tips om goede foto’s van uw woning te nemen

Nieuws

Wilt u uw huis verkopen en plant u om foto's te nemen op die op een immowebsite te plaatsen? Dan hebben wij enkele tips zodat uw woning volledig tot zijn recht komt.

Wilt u uw huis verkopen en plant u om foto’s te nemen op die op een immowebsite te plaatsen? Dan hebben wij enkele tips zodat uw woning volledig tot zijn recht komt.

1. Neem voldoende foto’s

Zorg ervoor dat alle kamers aan bod komen, zo heeft de toekomstige koper een mooi beeld van wat het huis of het appartement allemaal te bieden heeft.
Neem bijvoorbeeld ook een foto van de voorgevel en de straat, zo kunnen de geïnteresseerden een volledig beeld krijgen.

2. Zorg voor een goede kwaliteit

Niets zal toekomstige kopers sneller het zoekertje doen wegklikken dan een slechte kwaliteit van de foto’s. Ga niet haastig te werk, maar neem de tijd om duidelijke, scherpe foto’s te nemen.

Een extra essentieel punt bij de kwaliteit van de foto’s is de helderheid. Zorg voor voldoende licht door alle lampen in de ruimtes aan te steken. Probeer ook geen foto’s te nemen met tegenlicht dat door de ramen naar binnen valt, dat levert geen mooie beeldjes op.

Een potentiële koper zal het huis op deze manier veel beter kunnen inschatten. Gebruik dus een goed fototoestel of vraag een familielid of vriend met kennis van zaken om die foto’s te nemen.

3. Kies de juiste hoek

Probeer plaats te nemen in deuropeningen en uiterste hoeken van iedere kamer, zo krijgt u mooie ruimtelijke foto’s. Niet elke ruimte leent zich tot dit soort foto’s, maar probeer van elk deel van uw huis het beste te maken.

Hebben uw deuren toffe deurklinken, heeft de woonkamer een mooie lambrisering of beschikt het huis over andere leuke accenten? Aarzel dan niet om die even in detail te fotograferen. Dankzij deze details heeft u misschien een stapje voor bij potentiële kopers.

4. Orde en netheid

Een geïnteresseerde koper heeft geen boodschap aan uw wasmand vol vuile was of aan een aanrecht vol nutteloze rommel. Het is een kleine moeite om alle rommel even uit beeld te halen wanneer u de foto’s neemt. Een ordelijk en opgeruimd huis ziet er heel wat aanlokkelijker uit voor mogelijke kopers. (AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels