4 tips om uw natuurstenen vloer te onderhouden

4 tips om uw natuurstenen vloer te onderhouden

Vloeren en plinten

De feestdagen zijn achter de rug, de bijhorende etentjes en danspartijtjes dus ook. Uw natuursteenvloer kreeg het hoogst waarschijnlijk hard te verduren. Hoog tijd dus om de vloer even onder handen te nemen.


  • Stofzuigen

Aangezien zand en andere korrelige materialen de grootste vijanden van uw vloer zijn, is het belangrijk om op tijd en stond te stofzuigen. Indien zand blijft liggen, dan krijgt u te maken met krassen.


  • Dweilen

Een goede dweilbeurt geeft uw vloer alvast een beetje van zijn glans terug. Let op dat u niet te dikwijls aan het dweilen slaat, niet te veel water gebruikt en dat water ook meteen terug weghaalt.


  • Verwijder vlekken

Ga op zoek naar een geschikt product voor het grondig reinigen van natuurstenen vloeren. Tijdens de feestdagen ontstonden er ongetwijfeld vetvlekken door gemorste hapjes of vlekken door het omstoten van glazen wijn. Deze vlekken gaat u beter niet te lijf met een schuurborstel, maar met een passend product. Laat u in de winkel goed informeren en lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Een ruwere vloer zal bijvoorbeeld meer reinigingsmiddel behoeven, dan een gladdere vloer.


  • Bescherm uw vloer

De kans op vlekken in de toekomst verkleinen? Kies dan voor een beschermende behandeling zoals een laag van olie-, was- of impregneerproducten. Vervolgens kunt u met reinigings- en verzorgingsproducten uw vloer doorheen het jaar ook goed onderhouden, zonder telkens de grove middelen te moeten inzetten. (AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels