4 weetjes over de luchtkwaliteit in je woning

4 weetjes over de luchtkwaliteit in je woning

niet importeren

We brengen maar liefst 85% van onze tijd binnen door, waarvan 70% in de eigen woning. Daarom is een goede luchtkwaliteit van groot belang voor jouw gezondheid en die van je woning. Hierbij 4 weetjes rond de luchtkwaliteit in je woning.

1. Wist je dat een doorsnee gezin gemiddeld 10 liter vocht per dag produceert, alleen al door te ademen, douchen, koken, schoonmaken? Dat is 1 volle emmer water die elke dag een uitweg in je woning moet zien te vinden.

2. Diverse huishoudproducten en bouwmaterialen in de woning verspreiden vluchtige organische stoffen (VOS). Om te vermijden dat deze stoffen gezondheidsklachten veroorzaken is het van belang goed te ventileren. Slimme ventilatie zorgt ervoor dat er bij een verhoging aan vluchtige organische stoffen extra geventileerd zal worden.

3. Een gezonde nachtrust begint bij een optimaal binnenklimaat. En dus kan je maar beter ook in de slaapkamer gecontroleerd ventileren om ‘s nachts de vervuilde (uitgeademde) lucht vol CO2 vlot af te voeren en te vervangen door voldoende verse, zuurstofrijke lucht. Een vraaggestuurd ventilatiesysteem met Smartzone-regeling zoals Healthbox 3.0 neemt die taak op zich, zonder dat je daar zelf hoeft van wakker te liggen.

4. Je huis verluchten door ramen en deuren open te gooien, is een vrij ongecontroleerde manier van luchtverversing maar vooral ook energieverspillend. Met een centrale en geluidsarme afvoerventilator zoals Healthbox 3.0 van Renson kan je de verschillende kamers van je huis op een gecontroleerde manier ventileren, met de juiste hoeveelheid verse lucht op de juiste plaats.

Meer info op www.renson.be.

Lees hier alle artikels van dit dossier.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels