40 procent meer renovatiepremies aangevraagd

40 procent meer renovatiepremies aangevraagd

Reportages

Vorig jaar hebben 26.881 mensen een renovatiepremie aangevraagd, 40 procent meer dan in 2013. De Vlaamse regering werkt nu aan een nieuw subsidiesysteem waarbij verbouwers tot drie jaar lang een belastingvermindering kunnen krijgen.

Vorig jaar hebben 26.881 mensen een renovatiepremie aangevraagd, 40 procent meer dan in 2013. Dat bericht de VRT-redactie op basis van statistieken van de Vlaamse administratie. Het kabinet van minister van Wonen, Liesbeth Homans (N-VA), bevestigt de cijfers. Drie vierde van de premies ging vorig jaar naar de renovatie van buitenschrijnwerk, voor een gemiddeld bedrag van 11.708 euro.

Belastingvermindering

Oost-Vlaanderen is koploper voor wat betreft renovatiepremies, met 6.386 aanvragen. In de provincie Antwerpen waren er 6.379. Het kleinste aantal aanvragen kwam uit Vlaams-Brabant: 3.909. Eind vorig jaar is de renovatiepremie afgeschaft. Dat verklaart waarom veel mensen ze nog snel hebben aangevraagd.

De Vlaamse regering werkt nu aan een nieuw subsidiesysteem waarbij verbouwers tot drie jaar lang een belastingvermindering kunnen krijgen. (Belga/WB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels