47 landen engageren zich voor 100% hernieuwbare energie op klimaattop in Marrakech

Energie

Zonet hebben 47 landen van het 'Climate Vulnerable Forum' zich op de klimaattop in Marrakech geëngageerd om te gaan voor 100% groene energie. "Dit is een sterk signaal aan de wereld dat het proces dat vorig jaar is ingezet in Parijs onomkeerbaar is."

Alle lidlanden, vertegenwoordigd door de verantwoordelijke ministers, engageerden zich om hun uitstoot terug te dringen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5° Celcius boven het pre-industriële niveau. Ze pleitten allemaal voor grotere ambitie en onderstreepten dat elk land wiens ingediende klimaatplan onvoldoende was voor het klimaatakkoord van Parijs zijn bijdrage ten laatste tegen 2020 moet aanpassen. Alle landen van het forum kwamen overeen te streven naar 100% hernieuwbare energie, ten laatste tussen 2030 en 2050.

“Dit is een sterk signaal aan de wereld dat het proces dat vorig jaar is ingezet in Parijs onomkeerbaar is. Heel wat van deze landen zijn bij de eerste slachtoffers van de klimaatverandering maar zijn toch bereid de inspanningen te doen die nodig zijn om dit probleem te stoppen. Daarmee strekken ze de rest van de wereld tot voorbeeld.”

Onder de deelnemende landen zijn onderandere Vientnam, Kenia, Marokko, Bangladesh, Haïti, Tanzania en Nepal. (EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels