5 Decoratietips voor in de badkamer

5 Decoratietips voor in de badkamer

Decoratie en meubilair

Met enkele kleine aanpassingen kan je van jouw badkamer al iets unieks maken.

Een badkamer is vaak onpersoonlijk en met weinig decoratie aangekleed. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ook in je badkamer, net als in de andere kamers van de woning, kan je iets persoonlijk steken. Hierdoor creëer je een warme, aangename sfeer in de badkamer en heeft ook deze ruimte jouw persoonlijke stempel.

1. Een spiegel voor groot en klein

Omdat de allerkleinsten ook graag eens in de spiegel kijken, kan je bijvoorbeeld een grote en kleine spiegel onder elkaar plaatsen. Dit geeft het mooiste resultaat met ronde spiegels, die je gemakkelijk kan vinden in de doe-het-zelf-zaak in de buurt of een andere decoratiewinkel. Een kleine ingreep, die toch al een klein verschil kan maken. Bovendien is het ook erg handig voor de kinderen.

2. Muurstickers

Muurstickers zijn er in alle vormen, kleuren en afbeeldingen. Net als in andere kamers, kan je ook hier een muursticker aan te wand bevestigen. Belangrijk hierbij is dat je dan wel zeker weet dat deze sticker goed bestand is tegen het vocht dat regelmatig, na elk bad of douche, in een badkamer is terug te vinden. Je kan muurstickers gebruiken, maar je kan ook een specifieke machine of toestel onder handen nemen. Neem nu bijvoorbeeld de wasmachine of het bad. Daar kan je met behulp van grafische vinylletters woorden op schrijven zoals ‘wash’ of ‘rust’.

3. Badkamertextiel met verschillende prints of kleuren

Het zit’m vaak in de details, ook in de badkamer. Kies daarom het textiel uit met de nodige zorg. Het kan leuk zijn om in een sobere badkamer wat op te vrolijken met kleurrijk textiel. Hier zijn dan ook geen grenzen. Je kan kiezen om verschillende prints met elkaar te combineren of je kan ook gaan voor een kleurrijk contrast met de kleuren van de badkamer. Bijvoorbeeld: gele handdoeken in een grijs/zwarte strakke badkamer.

4. Werk rond een thema

Het helpt om je badkamer een bepaald thema te geven. Dit helpt om bepaalde decoratie te kopen of juist niet te kopen. Je kan dit meer bekijken als een ‘guideline’ voor jezelf, een manier om bepaalde spullen wel of niet te kopen. Een gouden tip!

5. Kleurenschema

Het kleurenpalet van de badkamer begint al bij de ruwbouw en het plaatsen van de badkamer. Je maakt bij de afwerking van de muur al de keuze tussen tegels of gewoon muren verven. Door het verven van de muur kan je eigenlijk heel wat meer richtingen uit met de decoratie en kan je ook achteraf nog van kleur veranderen. Wanneer je hebt bepaald hoe de muur er zal uitzien en welk kleurtje deze krijgt, dan kan je beginnen met het decoreren en kiezen van de meubels en kleine ‘frulletjes’ van de badkamer, die je allemaal op elkaar kan afstemmen.

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels