5 natuurlijke middeltjes om je huis proper te maken

5 natuurlijke middeltjes om je huis proper te maken

Interieur

Je kan bijna alle mogelijke schoonmaakproducten kopen in de winkel. Maar heb je er al eens aan gedacht dat je misschien bij jouw thuis ook wel enkele natuurlijke schoonmakers hebt liggen? Deze zijn niet enkel goedkoper, maar ook beter voor het milieu en gezondheid. Dat ze minder effectief zouden zijn dan aangekochte producten, is zeker niet het geval.

1. Citroen

Citroen is een goede ontvetter en zorgt ook voor ontsmetting. Bovendien neutraliseert het geurtjes en zorgt het voor een frisse wind door de kamer.

2. Soda

Soda is een prima vetoplosser. Bijvoorbeeld bij een aangekoekte pan kan dit erg goed helpen. Alles wat in aanraking komt met vet, kan je schoonmaken met soda. Het is dan ook een ideaal middel om de keuken onder handen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het raampje van de oven of de microgolf.

3. Azijn

Azijn staat er vooral om bekend een goede ontkalker te zijn. Je kan het bijgevolg goed gebruiken op plaatsen waar kalkresten achterblijven, zoals bijvoorbeeld op de kranen in de badkamer. Ook toestellen, zoals een waterkoker, kan je ontkalken door er pure azijn in te gieten en vervolgens aan te zetten. Nadien wel goed spoelen. Daarnaast is azijn ook een goed middel om tegels, spiegels en douche goed te laten blinken.

4. Groene zeep

Groene zeep of bruine zeep is vervaardigd uit plantaardige oliën. Ze is gemaakt met elementen uit de natuur en dat betekent dat ze ook heel goed afbreekbaar is. Je kan deze zeep zowel gebruiken als allesreiniger, maar ook als handenzeep. Het is een goede ontvetter en bovendien goedkoop. Het is bovendien een uitstekend middel om de ramen te kuisen omdat het aantal strepen die achterblijven sterk zal verminderen.

5. Zuiveringszout

Dit product kan je kopen bij de drogist of in de natuurwinkel. Misschien ken je het onder een andere naam, want het wordt ook wel baking soda genoemd. Er zijn een aantal mogelijkheden waarbij je zuiveringszout kan gebruiken om het huis te poetsen. Zo krijg je zilver erg proper met dit middel. Wikkel het in aluminiumfolie en laten weken in heet water met daarin zuiveringszout. Of meng wat zuiveringszout met een paar druppels vloeibare zeep en je hebt een schuurmiddel.

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels