5 tips om uw terras om te toveren tot een moestuin

5 tips om uw terras om te toveren tot een moestuin

Terras en inrit

Niet iedereen heeft het geluk te wonen in een huis met een uitgebreide tuin. Maar geen nood, ook wie slechts een terras heeft van enkele vierkante meters kan aan de slag. Wij selecteerden 5 leuke items voor mensen met groene vingers zonder grote tuin.

Meer dan een vierkante meter is er niet nodig om zelf aan de slag te gaan. In een kleine moestuin (vb. Hillhout, 89 euro, gronddoek en vakindeling inbegrepen) kunt u met gemak enkele groenten- en kruidensoorten zaaien én oogsten.

Wie zijn vensterbank wat wil opfleuren én lekker laten geuren, kan voor een kweekhuisje (vb. Green Basics Growhouse van Elho, 14.95 euro) kiezen. Een kleine inspanning om al uw gerechten een zuiderse touch te geven.

Als u weinig plek heeft, dan kunt u natuurlijk ook aan het stapelen slaan. De ‘verticale tuin’ Corsica van Elho bijvoorbeeld (kleine versie 6.99 euro per laag, grote versie 9.95 euro per laag) bestaat uit bloempotjes die eenvoudig stapelbaar zijn. Kerstomaatjes, kruiden of aardbeien zullen er perfect gedijen.

Voor wie niet op de knieën wil gaan om te woelen in de aarde, zijn er ook kweekkassen op poten (vb. Esschert Design, 115 euro). Zo’n kweekkas kan uw terras een extra classy touch geven.

Tot slot is het bijna onnodig te vermelden dat al dat lekkers op uw terras voldoende water nodig heeft. Een kleurrijke gieter (Elho, 5.79 euro) of sprayer (Elho, 5.99 euro) maakt het des te leuker. (AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels