5 tips voor de inrichting van de kinderkamer

5 tips voor de inrichting van de kinderkamer

Interieur

Eerste kindje komt eraan en de nodige voorbereidingen worden getroffen. Ook de kinderkamer moet worden ingericht, en dit is een taak die niet zomaar vlotjes verloopt. Eerst en vooral moet je overeen komen met je partner, toch ook wel rekening houden met het geslacht van de baby (bijvoorbeeld geen knalroze muren voor een jongen, al worden we wel enthousiast van durvers!) en zowel aan het decoratieve als aan het praktische aspect denken. Daarom geven we u vijf tips mee voor de inrichting van kinderkamers, zo kan je dit al afvinken van je 'to do-lijstje' voor de baby er is.

1. Vergeet traditionele kleuren

Weg met poederroos en babyblauw. Wat betreft verfkleuren kan je best wat meer experimenteren en frisse tinten gebruiken zoals oranje, groen, geel of rood. Bovendien wordt er ook steeds vaker gewerkt met behangpapier. Dit papier heeft een jeugdige en frisse uitstraling door de gebruikte prints en geven de kinderkamer meteen dat tikkeltje ‘meer’.

2. Denk aan opbergruimte

Een baby heeft spulletjes, véél spulletjes. Daarom is het handig om voldoende bergruimte te voorzien. Een kleerkast, een kast voor speelgoed, dan kan je bijvoorbeeld werken met een open kast, en dan nog een kast met praktische spullen. Je kan kiezen voor een reeks van dezelfde kasten, in dezelfde stijl, of juist heel erg creatief hiermee omspringen. Zo kan je oude kasten makkelijk een nieuw leven geven door hen te voorzien van een likje verf.

Je kan ook slimme opbergruimtes voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder het bed of in de hoogte, door te werken met rekjes aan de muur.

3. Alle aandacht naar het bedje

Een kinderbedje is lief, schattig en klein. Je kan hiervan het middelpunt van de kamer maken en dan met de meubels hierrond gaan werken. Je hoeft het babybedje ook niet tegen de muur aan te schuiven, maar je kan het gerust in het midden van de kamer zetten. Wanneer je het kleurenpalet en de stijl van het wiegje hebt gekozen, kan je beginnen met het inrichten van de kamer.

4. Gebruik gerecycleerde materialen

Voor een leuke, trendy babykamer hoef je je niet blauw te betalen aan kindermeubels in de designwinkel. Zo kan je, mits een beetje creativiteit en oog voor ecologie, ook een pareltje creëren met een beperkt budget. Zo kan je kijken naar de afkomst van de meubelen, bijvoorbeeld uit gerecycleerd hout, maar kan je ook oude meubels, die je bijvoorbeeld koopt in de kringloopwinkel, een nieuw leven geven. Of misschien hebben je ouders of grootouders nog wel wat meubeltjes op de zolder staan? Ook kan je altijd eens langs rommelmarkten lopen of surfen op tweedehandssites. Wees creatief, en koop niet meteen alles gloednieuw.

5. Wees creatief

Een kinderkamer kan er plots heel anders uitzien, door het toevoegen van enkele kleine, creatieve details. Denk hierbij aan een tekening op de muur of vloer uit washi-tape, een accentmuur met behang, verse bloemen op de kamer, zelfgemaakte knuffels en dekentjes. Of gekleurde kapstokjes zijn ook erg leuk. Een creatieve, zelfgemaakte toets maakt een kinderkamer leuk én persoonlijker.

Laura Van Roey

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels