5 Trendkleuren voor het interieur in 2014

5 Trendkleuren voor het interieur in 2014

Decoratie en meubilair

De muren hebben een nieuw likje verf nodig, of u verhuist naar een nieuwe woonst waar de muren nog een kleurtje moeten krijgen? We inspireren u met de vijf trends in verfkleuren voor 2014.

De muren hebben een nieuw likje verf nodig, of u verhuist naar een nieuwe woonst waar de muren nog een kleurtje moeten krijgen? We inspireren u met de vijf trends in verfkleuren voor 2014.

In dit nieuwe jaar draait het in de wereld van interieurvormgeving rond vrolijkheid en gezelligheid. Maar het is ook een jaar van extremen. Zo is het een trend om je muren een sober kleurtje te geven, maar ook fluorescerende kleuren zijn eveneens een trend. Je kan het zo gek niet bedenken, of er is een plek voor in het nieuwe jaar. Wij geven u alvast vijf kleurentrends voor 2014 mee, zo kan u met verf en verfborstel in de hand snel aan de slag.

1. Landelijke en sobere kleuren

Deze kleuren zijn zacht en sober. Ze zijn gebaseerd op keramiek en andere ruwe materialen. Je zou ‘cocoonen’ als kernwoord van deze trend kunnen nemen. Zo draait het bij deze kleuren, denk aan grijs, beige, keramiek-rood of warm blauw, om huiselijkheid en gezelligheid. De kleuren zorgen ervoor dat je huis een ‘thuis’ wordt. Ook matte tinten veroveren dit jaar de muren van je woning.

2. Het opvallende paars van Pantone

Kleurenspecialist Pantone riep ‘Radiant Orchid’ uit tot dé kleur van 2014. Het is een mengeling van paars met roze ondertonen. Het is een vrolijke, toch ietwat vrouwelijke kleur. Ook geschikt als kleur van een meisjeskamer of als versiering van een muur. Bovendien is het ook erg leuk om enkele decoratieve spullen in deze kleur in je interieur te integreren.

3. Een blauwachtige kleur van Levis

Levis daarentegen riep ‘Teal’ uit tot kleur van 2014. ‘Teal’ is een kleurentint tussen harmonieus groen en verfrissend blauw in. Het is een warme kleur, die wat weg heeft van Turquoise, maar op zich een stuk warmer is. De kleur brengt natuurelementen binnen in de woning, ze doet dromen van water. ‘Teal’ brengt een Scandinavische wind door de woning.

4. Breng wat pastel in je interieur

Net als in de modewereld, is pastel ook een trend in het interieur. Zachte kleurtjes, snoepkleurtjes als het ware. Ze zijn licht en hierdoor ook makkelijk verteerbaar. Een keuken of slaapkamer zou in deze kleur kunnen, maar ook enkele accenten in de woonkamer zou niet mis zijn.

5. Doe eens gek en kies voor fluorescerende kleuren

Fluorescerende is niet enkel voor een vestje of stift, maar kan ook als kleur voor aan de muren gebruikt worden. Een kinderkamer wordt plots wel erg vrolijk, of een detail als een kast verven in fluorescerende kleuren kan een pittig accent geven aan een ruimte. Wel enkel voor de durvers lijkt ons!

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels