55% van de Belgen ergert zich aan een koud huis

Nieuws

Een koud huis is een belangrijke bron van ergernis voor 55% van de Belgen, en zeker voor lente- en zomertypes. Dat blijkt uit het onderzoek van ILIV - kenniscentrum over het belang van thuis - naar thuisgevoel bij meer dan 4000 Belgen.

De temperatuur daalt, de dagen worden korter. Mensen blijven vaker binnenshuis, steken de open haard aan of zetten de verwarming een graadje hoger. Koude is immers nefast voor de gezelligheid. Een koud huis is een belangrijke bron van ergernis voor 55% van de Belgen, en zeker voor lente- en zomertypes. Dat blijkt uit het onderzoek van ILIV – kenniscentrum over het belang van thuis – naar thuisgevoel bij meer dan 4000 Belgen.

Koude is een belangrijke bron van ergernis voor een ruime helft van de Belgen (55%). Herfst- of wintertypes hebben hier duidelijk minder last van: slechts 40% van hen stoort zich erg aan een koude woning. Bij de lente- of zomertypes loopt dat aantal op tot 59%.

Zo houdt de Belg de koude buiten Na een bevraging bij Belgische woningeigenaars door het ILIV blijkt dat:

– 33% heeft een open haard of houtkachel

– 39% doet beroep op een milieuvriendelijke energieleverancier

– 43% gebruikt een hoogrendementsketel

– 68% heeft dakisolatie

– 89% heeft dubbel glas

Voor 93% van de Belgen staat een thuis voor warmte en geborgenheid. Toch is licht ook niet onbelangrijk voor het thuisgevoel: 20% van de bewoners heeft veel licht nodig om zich ergens thuis te kunnen voelen. Véél licht prijkt ook op de derde plaats op het verlanglijstje voor onze droomwoning.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels