6 handige apps voor de enthousiaste verbouwer

Woningreportages

Voor je aan verbouwingen of interieurprojecten begint, kan het handig zijn om het resultaat te visualiseren. Vandaag de dag biedt het internet tal van leuke ideeën en nuttige tips. Ook apps kunnen je verbeelding een handje helpen. Wij verzamelden zes handige apps die het verbouwen en herinrichten heel wat gemakkelijker maken.


Houzz

Deze app wordt ook wel eens de “Wikipedia van interieur en exterieur design” genoemd. Houzz is een makkelijke tool om inspiratie op te doen, advies te krijgen, informatie over producten te verzamelen en er professionele recensies op na te lezen. Het is de grootste residentiële database in de wereld en de app verbindt miljoenen huiseigenaars en interieurenthousiastelingen wereldwijd.


Verlichtingsingsapp van Modular

De juiste verlichting voor een ruimte kiezen is niet altijd even simpel. Daarom heeft het Belgische verlichtingsmerk Modular een app gelanceerd die inspiratie en informatie over hun verlichting geeft. De app kreeg recent een nieuwe, verbeterde lay-out. Je kan hun catalogus per product doorbladeren en heel wat interieur- en projectfoto’s bekijken. Met een tik van de vinger op een bepaald model krijg je er de uitleg bij.

Deze app kan enkel via iPad gebruikt worden. Sinds kort is de app ook offline beschikbaar.


Floorplanner

Floorplanner is de eenvoudigste en snelste manier om mooie, interactieve plattegronden te tekenen en te delen. Met hun tools kun je je huis, tuin of kantoor in een paar klikken tekenen en voor de inrichting vind je alles wat je zoekt in de mega grote bibliotheek. Deze app kan dus een handige aanvulling bieden op Magic Plan. Met je Magic Plan vloerplan in de Floorplanner kan je 3D beelden creëren en exporteren.


Hansgrohe@home

Zo’n 40 % van al het huishoudelijk water verbruiken we in de badkamer. Maar wist je dat er makkelijk 14 liter per minuut door oudere kranen en douches stroomt? Dankzij moderne technologieën slaagt Hansgrohe erin je watervoetafdruk eenvoudig en zonder verlies van comfort te verminderen. Een nieuwe Hansgrohe-badkamerkraan verbruikt amper 5 liter water, de gemiddelde Hansgrohe-douche 9,5 liter.

De Hansgrohe@home 4.0 app is onder meer beschikbaar in het Nederlands en in het Frans en kun je gratis downloaden voor iPad, iPhone en Android.

Niko: makkelijk switchen van schakelaar

De meeste mensen gaan voor een eenvoudige witte schakelaar, maar wie graag zijn interieur tot in de puntjes afwerkt, heeft bij Niko ruime keuze tussen andere materialen en kleuren voor zijn stopcontacten en lichtschakelaars. Met de gloednieuwe app Switch Niko visualiseer je al het schakelmateriaal uit de Niko Pure-reeks thuis eenvoudig in augmented reality. Zo ontdek je op een eenvoudige en leuke manier welke schakelaar perfect in je interieur past. Adressen van showrooms en installateurs vind je eveneens in de app.

De app is beschikbaar voor iPhone en Android.


Levis Visualizer-app

De app van Levis heeft augmented reality-technologie. Met deze app ontdek je in real time het resultaat van een nieuw likje verf op je muren, zonder ook maar één borstel vast te nemen. Je richt gewoon je smartphone of tablet op de muur die je wilt verven en de slimme app schildert de wand rond alle obstakels heen in de door jou gekozen kleur. De app toont je niet alleen de kleurcollecties waaruit je kunt kiezen, maar is ook in staat om de kleurcode te bepalen van eender welk object. Wil je bijvoorbeeld een muur schilderen in dezelfde kleur als je lievelingsstoel, dan vertelt de app je welke kleurcode hieraan gelinkt is door een foto van de stoel te nemen. Als extraatje krijg je bovenop de kleurreferentie ook enkele kleurcombinaties aangeboden. Klaar om aan de slag te gaan? Bekijk dan een van de how to-filmpjes en vindt het dichtstbijzijnde winkelpunt via de store locator.

De app is beschikbaar voor Android en iPhone en iPad.

(LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels