6 redenen om te kiezen voor een carport

6 redenen om te kiezen voor een carport

Nieuws

Vandaag zien we heel wat carports langs de zijkant van een woning. Steeds vaker wordt een klassieke garage ingeruild voor een moderne, open carport. Maar wat zijn nu juist de voordelen van dit systeem?

1. Vrij van vorm

Een van de grootste voordelen van een carport is dat je de vorm en bouwwijze helemaal zelf kan kiezen. Je kan de wanden kiezen, de manier waarop het gebouwd is; kortom de vrijheid is erg groot bij het zetten van een carport. Bovendien zorgt het ‘open karakter’ van een carport er niet voor dat je auto beschadigd zal worden door het weer. Ook is een carport vaak handiger dan een (smalle) garage omdat je niet de kans hebt om met de portieren tegen de muren te slaan.

2. Goedkoper dan het bouwen van een garage

Bij het bouwen van een garage moet je al snel heel wat kosten rekenen. Denk hierbij een de muren, de vloer, de schilderwerken, ramen, deuren en een garagepoort. Het zetten van een carport is in vergelijking met het bouwen van een garage, relatief goedkoop. De kost van het dak is het zwaarste, maar voor de rest kan je de kosten van een carport redelijk goed drukken. Zo heb je al een carport vanaf 2.500 euro. Zeker als je zelf wat handig bent en zelf aan de bouw begint, kan je al behoorlijk wat kosten uitsparen.

3. Bescherming van de wagen

De functie van een carport is op de eerste plaats nog steeds het beschermen van de wagen tegen verschillende weersomstandigheden. Door de open structuur zal er minder condensatie op de wagen zijn en is er minder kans op roestvorming. Ook in de zomer zorgt het voor een iets koelere wagen, omdat het dak voor schaduw zorgt.

4. Extra opbergruimte

Onder de carport creëer je niet enkel een plek om je wagen te parkeren, maar het geeft ook de mogelijkheid om ook andere objecten hier te zetten. Zo kan je bijvoorbeeld een kastensysteem ontwikkelen onder de carport, zodat je daarin heel wat (buiten)spullen kwijt kan.

5. Ruimte voor andere activiteiten

Naast het parkeren van de wagen, biedt een carport ook nog andere mogelijkheden. Zo kan je er in de zomer de ping-pongtafel onder installeren of kan je er lekker onder barbecueën. Het is meer dan louter en alleen een plek om de auto te zetten.

6. Extra waarde voor de woning

De waarde van de woning wordt hoger door het plaatsen van een carport.

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels