64 aanvragen voor Vlaams Huurgarantiefonds

64 aanvragen voor Vlaams Huurgarantiefonds

Immo, Nieuws

Het nieuwe Vlaamse Huurgarantiefonds heeft sinds 1 januari in totaal 64 aanvragen gekregen. Dat zegt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche op vraag van parlementslid Patricia De Waele (LDD).

Het aantal aanvragen ligt binnen de lijn van de verwachtingen. Dit omdat het systeem nog maar drie maanden bestaat en er enkel kan worden ingetekend met nieuwe, geregistreerde huurcontracten. Van het aantal aanvragen, 64 in totaal, werden er drie geweigerd, vijf onvolledig bevonden en zijn er negen nog niet behandeld.

Weinig interesse, dat is de conclusie van De Waele. “Het huurgarantiefonds betekent een extra kost voor de eigenaar en een bijkomende administratieve last, zonder dat deze inspanningen zich vertalen in meer zekerheid voor de verhuurder.”

Wat doet het Vlaams Huurgarantiefonds?

Het Vlaamse Huurgarantiefonds neemt tijdelijke afbetalingen over wanneer huurders uit hun huis dreigen gezet te worden. Op die manier is de verhuurder verzekerd van zijn inkomen en worden huurders met financiële problemen niet van de ene op de andere dag op straat gezet.

Verhuurders kunnen zich voor 75 euro per contract aansluiten bij het fonds. Wanneer een huurder niet kan voldoen aan het afbetalingsplan dat de rechter in geval van wanbetaling oplegt, neemt het fonds maximaal 2700 euro of drie maanden huur op zich. (Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels