7 handige badkamertips en -trends

Badkamer en wellness

Maak van uw badkamer een waar paradijs met deze zeven nuttige tips.

– Een kleine badkamer? Aarzel dan niet te kiezen voor een duurder materiaal zoals natuursteen. Aangezien u niet veel nodig heeft, is het prijsverschil met goedkope oplossingen immers klein.

– Kies voor badkamertegels in grote formaten. Hoe minder voegen, hoe minder het vuil zich kan vastzetten. Bovendien zijn grote tegels strak, rustgevend en visueel verruimend.

– Een degelijke verluchting is in elke badkamer onontbeerlijk. Dat kan via een automatisch ventilatiesysteem, ventilatieroosters in de ramen of gewoon door even het raam open te zetten na het douchen.

– Combineer materialen voor een origineel effect: tegels met hout, tadelakt met tegels, baksteen met polyurethaan,…

– Ben je handig? Overschilder een bakstenen muur met lakverf.

– Personaliseer je badkamer: kies een fotoprint voor de glazen douchewand of op de wand achter het bad. Afbeeldingen van landschappen, uitvergrote bladmotieven en water met luchtbellen komen vaak voor, maar bijna elk origineel idee is levensgroot uitvoerbaar.

– Graag een parket, maar liever niet het risico op schimmelvorming in de badkamer? Graag natuursteen, maar een kleine beurs? Helemaal weg van tadelakt, maar geen zin in delicate materialen? Geen probleem, alles is mogelijk. Materialen imiteren andere materialen, terwijl ze hun voordelen behouden: tegels de eruitzien als parket, een PU-vloer met de looks van beton, kurk met een natuursteenmotief,… Pleistertechnieken worden bovendien aangepast aan westerse noden, zoals Mortex en Stuc aantonen.

Agnes Mus

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels