7 tips om inbraak te vermijden

7 tips om inbraak te vermijden

Inbraak- en brandbeveiliging

In België vinden per dag ongeveer 144 inbraken plaats. Toch kan je met enkele eenvoudige aanpassingen heel wat problemen vermijden. 7 tips.

  1. Discipline

Doe steeds alle ramen en deuren op slot. Ook al ben je maar even naar de bakker. Waardevolle spullen bewaar je het best uit het zicht als je inbraak wil vermijden.

  1. Degelijke sloten

Inbrekers nemen zelden meer dan 3 minuten de tijd om binnen te geraken. Maak het ze lastig met degelijke sloten.

  1. Slimme technologie

Er zijn al heel wat snufjes op de markt om inbraken te voorkomen. Investeer bijvoorbeeld in automatische rolluiken of een timer op je verlichting. Ook bestaan er al deurbellen met ingebouwde camera die verbonden zijn met jouw smartphone. Zo zie je altijd wie er voor de deur staat.

  1. Een bewoonde indruk

Als je op reis bent, geef jouw woning dan een bewoonde indruk. Laat het gras afrijden, vraag de buren om elke dag de brievenbus leeg te maken en laat ze parkeren op jouw oprit.

  1. Discretie op sociale media

Wees vaag over je vakantieplannen. Wacht tot je weer thuis bent om je reisfoto’s op het internet te plaatsen.

  1. Een inventaris

Kopieer belangrijke documenten. Noteer de serienummers van elektrische toestellen en maak foto’s van je duurste bezittingen. 

  1. Toezicht

Als je voor lange tijd weg bent, vraag dan vakantietoezicht aan bij de politie. Dat kan online of rechtstreeks op het commissariaat.

Tekst Wim Deloof

Openingsbeeld Hörmann

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels