7 tips voor je (nieuwe) keuken

7 tips voor je (nieuwe) keuken

Eggo

Een keuken moet zorgvuldig uitgedacht zijn. Bepaalde details kunnen echt het verschil maken in het leven van alledag. Wij geven je graag de volgende 7 tips mee.

Tip 1: koelkast op jouw maat

Om een koelkast op maat van jouw clan te vinden, moet je zo’n 50 liter per persoon rekenen. Het neusje van de zalm? Een model met een vak van 0 graden: daar kun je fruit en groenten tot drie keer langer in bewaren. Denk eraan om je koelkast te combineren met een diepvriezer van geschikte grootte, en sta ook stil bij de richting waarin de deuren openen: links of rechts?

Tip 2: veiligheid in de keuken

Als je kleine kinderen hebt, is veiligheid in de keuken van groot belang. Hiervoor bestaan verschillende oplossingen: kookplaat met vergrendeling, hoog geplaatste oven tegen verbrande kinderhandjes, of een oven waarvan de deur niet heet wordt, deuren zonder handgrepen om ongelukkige botsingen en pijntjes te voorkomen …

Tip 3: de stoomoven in gebruik

De stoomoven is aan een ware opmars bezig, en zeker in de keuken van lekkerbekken: je maakt er heerlijke, gezonde en vitaminerijke gerechten mee. Met deze bereidingswijze gaan we eigenlijk terug naar de bron, want het is de oudste van allemaal. Je kunt je stoomoven rechtstreeks aansluiten op de waterleiding, of met een ingebouwd waterreservoir werken.

Tip 4: kies de juiste kookplaat

Voor je kookplaat heb je de keuze uit drie mogelijkheden: een gasfornuis (erg geliefd bij fijnproevers), een vitrokeramische kookplaat of een inductiekookplaat.  Vooral inductie kan op steeds meer bijval rekenen, en wat wil je met zoveel troeven: energiebesparend, korte bereidingstijden, flexibele verhittingszones en erg veilig!

Tip 5: denk aan de extra’s

Beknibbel niet op accessoires en extra hulpmiddelen die erg nuttig kunnen zijn: bestekbakken, verborgen binnenlades, antislipcoating in servieskastjes, kraan met sproeier, geïntegreerde zeepdispenser, telescopische geleiders en plateaus, waterbestendige roestvrijstalen plinten, vuilnisbak met geïntegreerde klep in het werkblad, inbouwverlichting in hoge kasten, ingewerkte dampkap … of zelfs een wijnkoelkast (als je thuis geen wijnkelder hebt).

De keuken mag dan een gezellige en plezierige plaats zijn, het is ook een werkplaats: opbergen, bewegen, verplaatsen, koken… èggo begeleidt je ook in deze details.

Tip 6: overweeg een wandopbergsysteem

Al eens aan een wandrek gedacht? Het wandopbergsysteem van Eggo is volledig moduleerbaar. Je schikt het hoe je het zelf wilt en hebt alles binnen handbereik: kruiden, messen, spatels, keukenrol …

Tip 7: de handige ingebouwde bordenwarmer

Met een ingebouwde bordenwarmer blijven je borden altijd op de juiste temperatuur. Je genodigden zullen onder de indruk zijn!

Ontdek nu de herfstcondities bij Eggo: GRATIS MONTAGE + een GRATIS elektro naar keuze (aanbod geldig tot 17/11/2018).

Ontvang bovendien bij aankoop en op vertoon van je lezerscode (NESTWEBNLEGGO2018) een Calla cadeau! (één code per keuken, geldig tot 17/11/2018).

Op zoek naar een nieuwe keuken? Deel je ideeën met een van onze adviseurs tijdens een afspraak in de winkel en ontvang gratis een gedetailleerde offerte, zonder aankoopverplichting. Maak hier je afspraak.

In samenwerking met Eggo

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels