80 procent van de huurders kan geen huis kopen

80 procent van de huurders kan geen huis kopen

Immo, Nieuws

Uit een onderzoek van ILIV blijkt dat 80 procent van de huurders in België zich geen huis kan veroorloven. Verder blijkt ook dat huurders minder gelukkig zijn dat huiseigenaars.

ILIV, kenniscentrum over het belang van thuis, voerde een representatief onderzoek naar de impact van financiën op het thuisgeluk bij meer dan 4.000 Belgen. Uit het onderzoek bleek onder meer dat de grote meerderheid van de huurders zich geen woning kan veroorloven.

De helft van de huurders beweert dat ze gelukkiger zouden zijn als ze een huis zouden bezitten. Het lijkt dus dat vooral geld een probleem is, want het merendeel van de huurders zou een huis willen kopen als ze het geld hadden. Huurders die echter iets luxueuzer wonen zijn gelukkiger dan huurders die basis en zonder veel comfort wonen.

Verder blijkt ook dat 17 procent van de huurders vindt dat de huur te zwaar doorweegt op hun budget en 1 huurder op de 5 ligt er soms wakker van dat ze de huur niet meer zullen kunnen betalen.

Ten slotte blijkt ook uit het onderzoek ook dat de woning een soort van persoonlijke pensioenplan is, maar dat een eigen huis ook een bron van stress en relatieproblemen kan zijn. Bovendien hebben mensen die zich wel een huis kunnen veroorloven vaak steun nodig van de ouders. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels