‘Aan kwaliteitswerk hangt een prijskaartje’

‘Aan kwaliteitswerk hangt een prijskaartje’

Bouwpartners

Tijdens Batibouw geeft Eric Cloes, hoofdredacteur van 'Ik ga bouwen & verbouwen', elke dag zijn visie op de bouwsector.

Schijn bedriegt

“Hij reed in een mooie Jaguar, ging elegant gekleed en kon het goed uitleggen.” Met die woorden beschreef een teleurgestelde lezeres haar eerste ontmoeting met haar ‘aannemer’. Helaas! Intussen liggen de werken stil. De mooiprater die zich als aannemer voorstelde, verdween met de noorderzon. Met de reeds betaalde voorschotten op zak.

Het zou een fait divers kunnen zijn maar is het helaas niet. Jammer genoeg komen dergelijke situaties nog al te vaak voor. We kunnen het niet genoeg herhalen: de bouw of de renovatie van een woning is niet zoiets als even naar de winkel hollen! We willen alles zo snel mogelijk en tegen de voordeligste prijs, maar ook dat kent zijn grenzen. Met overdreven veel bluf profileren malafide bouwfirma’s zich als specialisten in verleidelijke beloftes die perfect op onze verwachtingen inspelen: concurrerende prijzen, een onberispelijke kwaliteit en korte leveringstermijnen. Maar zeg nu zelf! Hoe komt het dat die aannemer met zijn opvallend lage prijzen zo snel met de werken van start kon gaan? Dat houdt toch geen steek? Elke dag doen kleine maar échte aannemers op de werf hun uiterste best om het hoofd boven water te houden en hun afspraken na te komen.

Aan kwaliteitswerk hangt een (redelijk) prijskaartje, en firma’s die daarvan hun handelsmerk hebben gemaakt zijn veel gevraagd en bijgevolg zelden beschikbaar op korte termijn. Wie blind is voor die realiteit, haalt zich een heleboel ellende op de hals. Dergelijke avonturen laten vaak een bittere smaak na en kosten handenvol geld. Tijd is geld, wordt gezegd, maar de tijd die op die manier verloren gaat, betaalt u hoe dan ook veel te duur…

Eric Cloes

Hoofdredacteur

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels