Aannemers maken steeds meer gebruik van nieuwe technieken

Bouwmethodes

Bijna 41 procent van de aannemers denkt tegen 2025 andere markten aan te boren om zo te blijven inspelen op de vraag van de klant. Dat blijkt uit een enquête van Bouwunie, het kenniscentrum voor de Vlaamse bouw-kmo's.

De jongste jaren maakte de bouwsector een grote evolutie door. Door een hele resem aan nieuwe regels en eisen, onder meer op het vlak van energie-efficiëntie, akoestiek en duurzaamheid, de veranderende vraag en de concurrentie uit het buitenland, voelen de bouwbedrijven zich verplicht om te blijven evolueren. Bouwunie organiseerde daarom een enquête bij 246 Vlaamse algemene ruwbouwaannemers.

Uit de resultaten blijkt nu dat 56 procent van de ondervraagden nu al andere technieken toepast dan vijf jaar geleden. Ruim een derde denkt ook op langere termijn met heel andere materialen en technieken te moeten werken. Een vijfde wil in de toekomst ook andere markten aanboren zoals totaalprojecten, co-housing en kangoeroewoningen. Ze denken ook dat er nog meer energiezuinig en duurzaam zal gebouwd en verbouwd worden en dat er een stijgende vraag naar appartementen komt. (De Zondag)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels