Aannemers zien nieuwbouw in 2014 somber in

Nieuws

De Vlaamse aannemers blijven hopen op betere tijden, dat schrijft Bouwunie.

De Vlaamse aannemers blijven hopen op betere tijden, dat schrijft Bouwunie.

De federatie van bouw-kmo’s bevroeg naar aanleiding van Batibouw 255 aannemers. Uit deze bevraging blijkt dat 44 procent van de aannemers actief in de nieuwbouw een daling of sterke daling verwacht voor hun bedrijf ten opzichte van’het al magere 2013′.

Voor de nieuwbouw van woningen, verwacht 34 procent van de aannemers een daling en 11 procent een erg sterke daling. Voor de nieuwbouw van appartementen is dit respectievelijk 26 en 12 procent. Voor de markt van nieuwbouwwoningen zijn de verwachtingen dus slechter dan voor nieuwbouwappartementen.

Ondernemers actief in de renovatie zijn optimistischer voor 2014. 35 procent verwacht een beter 2014, 47 procent een status quo. Vooral voor de renovatie van woningen overheerst optimisme: 42 procent verwacht een stijging of sterke stijging.

Bouwunie kaart verschillende elementen aan, zoals de nasleep van de crisis die zich nog steeds laat voelen. En er zijn evoluties zoals toenemende concurrentie en dit druk op de prijzen, en de tendens om meer met onderaannemers te werken en niet met eigen mensen, die voor ongerustheid zorgen. Investeren in energiezuinigheid blijft lonen, aldus Bouwunie. (Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels