Aantal renovatiepremies in Brussel verdubbeld

Recht en financiën

De hoeveelheid ingediende en goedgekeurde dossiers voor renovatiepremies is in vier jaar tijd meer dan verdubbeld.

Het Brussels gewest besteedde in 2010 zo’n 11,1 miljoen euro, een stijging met 73 pct tegenover 2007. Daarnaast zijn ook de middelen voor energiepremies gestegen. Dat melden enkele media en het bericht wordt bevestigd door het kabinet van Brussels minister voor Leefmilieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo). Het aantal goedgekeurde aanvragen is in 2010 opgelopen tot 1.700, tegenover 700 in 2007.

Die stijging is vooral te verklaren omdat de premies sinds 2008 vooraf uitbetaald worden met hogere bedragen voor lagere inkomens. Anderzijds is de behandeltijd per dossier teruggebracht tot 30 dagen. Het budget voor renovatiepremies kende een stijging van 6,4 miljoen euro per jaar in 2007 tot 11,1 miljoen euro in 2010.

Voor dit jaar wordt er 18 miljoen euro voorzien. Het extra geld moet de afschaffing van verschillende fiscale voordelen op federaal niveau compenseren. Het budget voor energiepremies neemt dit jaar met de helft toe, klinkt het. De meeste renovatiepremies gingen naar inwoners van Brussel, Schaarbeek, Anderlecht, Molenbeek en Sint-Gillis. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels