Advies van een specialist: de jongste generatie dakramen

Advies van een specialist: de jongste generatie dakramen

Zolderinrichting

Overweegt u om uw dak te isoleren en/of de dakbedekking te vervangen? Bekijk dan ook of de bestaande dakramen aan vervanging toe zijn! U kunt op die manier uw comfort aanzienlijk verhogen en uw energieverbruik doen dalen.

In heel wat oudere huizen zijn de dakvensters al decennia oud. Vaak zien ze er nog wel mooi uit en is hun afdichting nog perfect. Waarom zou u ze dan moeten vervangen? Net als de sterkte van een ketting afhangt van de zwakste schakel, wordt de isolatie van de mantel van uw woning sterk beïnvloed door de minst gunstige elementen. Zoals ramen worden beschouwd als de zwakke punten in muren, kunnen dakvensters de prestaties van een degelijk geïsoleerd dak ondermijnen.

Tijdens Batibouw 2012 lanceerde VELUX een nieuw gamma dakvensters. Die werden zó ontworpen dat ze met minimale ingrepen vensters van een oudere generatie kunnen vervangen. Ze hebben dezelfde afmetingen en, dankzij het gebruik van een speciaal vervangkader, wordt de binnenafwerking niet beschadigd. Wilt u het plafond een nieuwe afwerkingslaag geven, kies dan voor een VELUX-kader dat speciaal voor de binnenafwerking werd ontworpen óf voor een kit waarmee u de plaatsing van gipsplaten kunt voorbereiden. Zo trekt u de kwaliteit van uw VELUX-ramen door tot en met de aansluiting op de plafondbekleding.

De energiebalans van de nieuwe ramen is trouwens heel wat gunstiger dan die van de vorige generaties. Door de betere Uw- en g-waarden gaat er via transmissie minder warmte verloren en wordt de passieve zonnewarmte optimaal benut. Het glasoppervlak van de nieuwe ramen is zowat 10% groter dan dat van de oude vensters, waardoor u geniet van meer licht en dus van meer comfort! Waarom nog langer twijfelen?

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels