Algemene bouwonderneming of verschillende vakmensen?

niet importeren

Voor de bouw van uw woning kan u zowel voor een algemene bouwonderneming kiezen als voor allemaal verschillende vakmensen.

Voor de bouw van uw woning kan u zowel voor een algemene bouwonderneming kiezen als voor allemaal verschillende vakmensen.

U beschikt over twee mogelijkheden:

– U kunt een offerte aanvragen bij een aannemer die instaat voor de coördinatie tussen de verschillende vakmensen. In dat geval heeft u slechts één gesprekspartner op de werf bij wie u uw grieven of uw tevredenheid kunt ventileren. De aannemer brengt alle betrokkenen dan op de hoogte.

– U kunt met verschillende vakmensen samenwerken en zelf instaan voor de onderlinge coördinatie of die taak aan uw architect toevertrouwen.

De eerste optie is doorgaans 10 tot 15 % duurder, maar biedt meer garanties op het vlak van termijnen, naleving van het budget en aansprakelijkheden. In de praktijk blijkt dat de meerkost veroorzaakt door de interactie tussen de verschillende vaklui meestal even hoog oploopt. Verlies ook niet uit het oog dat, indien u zelf niet als coördinator optreedt, u uw architect hiervoor ook moet betalen.

Cédric Bourgois

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels