Alle wellness termen uitgelegd

Alle wellness termen uitgelegd

Badkamer en wellness

Wat is het verschil tussen een spa, hot tub, whirlpool en jacuzzi? En wat is een wellnessdouche? Ontdek het hier.

Zo zijn er de termen spa, hot tub, whirlpool en jacuzzi. Het verschil? Dat is er eigenlijk niet. Bubbelbaden hebben namelijk evenveel namen als er soorten zijn. Jij kan een spa hebben, terwijl je buurman een jacuzzi heeft van hetzelfde merk met dezelfde mogelijkheden.

Namen zoals jacuzzi en whirlpool zijn oorspronkelijk merknamen die als soortnaam worden gebruikt. Ze zeggen niets over de mogelijkheden of de grootte van het bubbelbad, noch of het een binnenbad of buitenbad is.

Wellness douche

Wat is de precies een wellnessdouche?
Een efficiënte hoofddouche en een krachtige waterstraal zijn kenmerkend voor de wellnessdouche. Sinds kort rusten fabrikanten hun douchekranen uit met luchtverstuivers die zorgen voor een stimulerende douche zonder het waterverbruik de hoogte in te jagen. Voor nóg intenser genot zijn er de hoofddouches in XXL-afmetingen.

Let op: vertrouw de installatie toe aan een vakman! Dit type douche vereist een uitstekende afdichting en verbruikt veel water en energie. In huurwoningen en gerenoveerde panden raden we prefab panelen aan. De installatie is eenvoudiger en het comfort dat door verschillende waterstralen wordt verzekerd, is optimaal.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels