Bekijk de galerij

Alles voor uw comfort

Nieuwbouw open

Als eigenaars van een ruim perceel in een residentiële wijk in Eupen, wilden de eigenaars daar hun nieuwe, erg moderne woning laten bouwen.

Krachtlijnen (volgens de architect)

1. Dankzij het volle vertrouwen van de bouwheren, kon een coherent project worden uitgetekend en werd er van begin tot einde efficiënt gewerkt. 2. Ondanks het uitgebreide verlanglijstje, ziet het volume er eenvoudig uit en steekt het langs de straatkant helemaal niet af tegen de aanpalende woningen. 3. De aanleg van een wintertuin in een zwevend volume met veel glas creëert een oase van rust en harmonie in een groene omgeving.

Architect

François-Xavier Lhermitte – 087 55 32 72.

Een ruime woning en heel wat technische eisen: het verlanglijstje van de bouwheren voor hun nieuw huis, lag aan de basis van een interessant project. Architect François-Xavier Lhermitte stortte zich met veel enthousiasme in het avontuur. Het potentieel van een zuidelijk georiënteerd, hellend terrein resulteerde in optimaal georganiseerde vertrekken. De open geest en het vertrouwen van zijn klanten creëerden bovendien ruimte voor heel wat doordachte en originele oplossingen.

Gestileerd onthaal

Midden in een woonwijk in Eupen, tussen twee vrij traditionele villa’s, krijgen bezoekers een pand in een gestileerde architectuur te zien. Het gaat om een langgerekt geheel op straatniveau, met over slechts één derde van de oppervlakte een hoger gelegen verdieping.

Vanop straat is dan ook een laag volume te zien, waardoor het huis aansluiting vindt bij de aanpalende woningen. De rest van de woonvertrekken neemt bezit van het afhellende terrein. De straatgevel werd overwegend afgewerkt in witte pleisterkalk. De bebording in notenhout markeert de inkom en camoufleert ook de garagepoorten verderop.

Cécile Wolfs

De volledige tekst en plannen vindt u in de speciale editie van Ik ga Bouwen, dat momenteel in de boekhandel ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels