Altijd verbonden

Wedstrijden en speciale acties

We zijn allemaal geconnecteerd. Dat is niet alleen handig in het dagelijkse leven, maar ook een manier om fors te besparen. Huishoudelijke apparaten, toegangsdeuren, slimme stopcontacten, thuisbioscopen, tuinen en verwarmingstoestellen: ze kunnen allemaal met een pc, tablet of smartphone van op afstand worden beheerd.

Een lek opsporen, de afzuigkap in de keuken synchroniseren met de kookplaat, de verwarmingsthermostaat regelen, de stopcontacten van apparaten uitschakelen die niet onnodig stand-by hoeven te staan, je waarschuwen dat de oven moet worden schoongemaakt of dat de deur van de koelkast niet goed dicht is… met één tik of muisklik voeren de verbonden objecten in het ‘intelligente huis’ al deze futuristische handelingen voor je uit.

Koelkasten en bestek met bewaking

Ook in de keuken zijn hightechinnovaties te vinden. De verbonden koelkast met camera stelt een lijst voor je op met levensmiddelen die de houdbaarheidsdatum overschreden hebben, geeft aan of je nog ingrediënten nodig hebt voor de maaltijd en biedt je zelfs de mogelijkheid een boodschappenlijstje te sturen naar degene die de boodschappen doet.

Aan tafel waarschuwt het geconnecteerde bestek je wanneer je te snel eet, terwijl het slimme bord met camera’s en gewichtssensoren je informeert over de ideale hoeveelheden voor een evenwichtige voeding.

En met de verbonden weegschaal kom je alles te weten over jouw voeding. Je legt het levensmiddel op de weegschaal en via een app op je smartphone krijg je alle informatie over de voedingswaarden. Jouw persoonlijke voedingsdeskundige, die 24 uur per dag en zeven dagen per week voor je klaarstaat.

In de tuin

Via een aantal sensoren kan je in realtime de parameters van de planten analyseren: elk kwartier wordt een overzicht gemaakt van de lichtsterkte, de omgevingstemperatuur, de vochtigheid van de bodem en het bemestingsniveau, zodat je precies weet hoe het met uw planten is gesteld of wanneer je het besproeiingssysteem moet aanzetten.

Je cv onder controle

Dankzij diverse sensoren die de gegevens van je energieverbruik verzamelen, kan je flink besparen. En ervoor zorgen dat het dagelijks aangenaam warm is in huis. Zo kunnen de thermostaten van de nieuwe generaties bijvoorbeeld je verbruiksgewoonten registreren en de temperatuur in de woning afstemmen op jouw manier van leven.

Een aantal verwarmingstoestellen, zoals de exclusieve HR-wandketel ecoTEC van Vaillant, zijn voorzien van een slimme sensor die continu de verbrandingsgassen analyseert voor een optimaal rendement en een behaaglijke temperatuur, en dat zo zuinig mogelijk.

Bovendien zijn deze ketels voorzien van een internetmodule, zodat je het verwarmingssysteem gemakkelijk kan bedienen vanuit je luie stoel of op afstand via je smartphone of tablet.

En omdat de sensoren uiterst alert zijn, kunt je zelf even onthaasten. Pure magie, nietwaar?

www.vaillant.be/particuliers/produits/ecotec-exclusive-26048.nl_be.html

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels