Bekijk de galerij

Amerikaan bouwt hotelsuite in slechts 100 uren dankzij 3D-printer

Ruwbouw

De Amerikaanse ingenieur en hoteleigenaar Yakich trok naar de Filipijnen met een enorme 3D-printer die beton produceert en bouwde er in minder dan 5 dagen een ruime hotelsuite van meer dan honderd vierkante meter.

De Amerikaan trok met een ‘betonprinter’, een uitvinding van een landgenoot, naar de Filipijnen. Yakich bouwde er een hotelvilla van 10.5 meter bij 12.5 meter, compleet met twee slaapkamers, een woonkamer en een jacuzzi. De sanitaire en elektrische voorzieningen werden ook tijdens het printen geïnstalleerd.

Het is niet zomaar een speeltje, want een 3D-printer die betonnen constructies kan bouwen is erg interessant voor arme landen die dikwijls getroffen worden door natuurrampen. De ingenieur denkt dat hij zo’n 6 huizen in een week zou kunnen bouwen met de printer. ‘De Filipijnen zijn bovendien een goede plek om met beton te bouwen omwille van het warme weer. Daarnaast hebben de inwoners amper budget om te bouwen, iets wat we dus dankzij deze technologie zouden kunnen oplossen’, vertelde Yakich aan 3DPrint.com. (AB)

Bekijk hier hoe de printer precies werkt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels