Antwerpen organiseert opnieuw groepsaankoop groene stroom

Antwerpen organiseert opnieuw groepsaankoop groene stroom

Immo, Nieuws

De provincie Antwerpen organiseert sinds 2009 groepsaankopen van groene energie. Zo wil ze haar inwoners de kans geven om goedkopere én milieuvriendelijke energie te kopen.

Vorig jaar schreven een recordaantal mensen, zo’n 91.000 huishoudens, zich in. 66% daarvan stapte ook over van energieleverancier en bespaarde gemiddeld 220 euro op hun energiefactuur.

In 2010 werd deze groepsaankoop voor het eerst op touw gezet in Antwerpen en andere provincies al gauw in de Antwerpse voetsporen. “Het succes van deze groepsaankoop bewijst het: klanten zijn tot heel wat in staat zijn als ze zich verenigen. En met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan. De Provincie Antwerpen helpt hen in deze vrije markt perfect bij met een goede omkadering en de juiste informatie. We hebben zo de markt de afgelopen jaren mee in gang gezet, en daar ben ik best trots op”, zegt initiatiefneemster Inga Verhaert aan bouwenwonen.

Antwerpenaren die willen deelnemen kunnen zich tot en met 29 september gratis en vrijblijvend inschrijven via de website samengaanwegroener of aan de balie van het gemeentehuis. (KS)

Bron: bouwenwonen

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels