Antwerps Eilandje krijgt 34 extra plaatsen voor woonboten

Recht en financiën

Op het Antwerpse Eilandje komen er volgend jaar 34 ligplaatsen voor woonboten bij. Dat heeft het stadsbestuur vrijdag beslist. Het gaat om een uitbreiding in twee fasen van de huidige woonbotenzone die zich onder meer rond het MAS uitstrekt.

Antwerpen wil van de Cadixwijk een nieuw, bruisend stadsdeel maken waar jonge gezinnen een aantrekkelijke woonplek vinden. De mooie voormalige havenomgeving en de goede bereikbaarheid door een nieuwe tramlijn moeten daar mee voor zorgen. Het stadsbestuur wil dat kwalitatieve woongebied in 2018 ook doortrekken tot op het water.

Er komen ligplaatsen voor woonboten die via walkasten op de kade kunnen worden aangesloten op het elektriciteits- en internetnetwerk. Ook leidingen voor drinkwater en aansluitingen op de riolering worden voorzien, net als sorteerstraatjes en parkeerplaatsen voor de woonbooteigenaars.

Geen commerciële activiteiten

In het project staan plaatsen voor boten van verschillende lengtes gepland, gaande van 20 tot 50 meter. De ligplaatsen zullen worden toegekend onder de vorm van een concessie voor een periode van 9 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Geïnteresseerden kunnen een instapbod van minimaal 6.000 euro uitbrengen als ze al ergens een woonboot hebben of concrete plannen daartoe kunnen voorleggen. Je zal er geen commerciële activiteiten mogen uitbaten.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels