Architect Renzo Piano ontwerpt eerste Oscarmuseum

Immo, Nieuws

De befaamde Italiaanse architect Renzo Piano, die onder meer het Centre Pompidou in Parijs heeft ontworpen, stelde het concept voor voor het nieuwe Oscarmuseum in Los Angeles.

De Italiaanse architect Renzo Piano heeft, samen met zijn Amerikaanse collega Zoltan Pali, het ontwerp voor het eerste Oscarmuseum voorgesteld. Het museum komt op de plaats van het May Company Wilshire-gebouw in Los Angeles. In 2016 zou het nieuwe museum moeten opgeleverd worden.

De befaamde architect Renzo Piano ontwerpt samen met zijn collega Zoltan Pali het aller eerste Oscarmuseum, dat zal gebouwd worden in Hollywood. Voor de bouw van dit project, dat ten einde zal lopen in 2016, werd meer dan 100 miljoen dollar ingezameld. Het nieuwe museum zal onderdak bieden aan een grote verzameling films, foto’s, filmaffiches, kostuums en rekwisieten. Daarnaast zal het Oscarmuseum ook een modern bioscoopcomplex herbergen.

Renzo Piano, die de plannen voor het museum tekende samen met Zoltan Pali, is een van de meest vooraanstaande hedendaagse architecten. Met het Oscarmuseum is hij niet aan zijn proefstuk toe wat betreft musea: eerder ontwierp Piano het Centre Pompidou in Parijs en het museum NEMO in Amsterdam. Daarnaast ontwierp Piano ook ‘The Shard’ in Londen. Dit is het hoogste gebouw van Europa. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels