Architectuurboeken bekroond op de Boekenbeurs

Nieuws

Het boek 'Nieuwe Werken en Woorden' van Stéphane Beel is het meest inspirerende architectuurboek van 2012. Tot dit besluit kwam de architectenjury van de wedstrijd van het meest inspirerende architectenboek, georganiseerd door Architectura. De prijs werd uitgereikt op de Boekenbeurs in Antwerpen tijdens de themadag 'Bouw en Architectuur'.

Het boek ‘Nieuwe Werken en Woorden’ van Stéphane Beel is het meest inspirerende architectuurboek van 2012. Tot dit besluit kwam de architectenjury van de wedstrijd van het meest inspirerende architectenboek, georganiseerd door Architectura. De prijs werd uitgereikt op de Boekenbeurs in Antwerpen tijdens de themadag ‘Bouw en Architectuur’.

Op de Bouw- en Architectuurdag op 4 november op de Boekenbeurs in Antwerpen stond het thema architectuur centraal. De themadag werd georganiseerd door Livios en Architecture in samenwerking met Boek.be, Bond Vlaamse Architecten, Antwerp Architects, het Vlaams Architectuurinstituut, VIBE, Kamp C, Isover en Gyproc. Op het goedgevulde programma stonden onder meer een architectuurwandeling, verschillende lezingen, een panelgesprek en de uitreiking van prijzen voor architectuur- en bouwboeken.

De uitreiking van de boekenprijzen vormde het sluitstuk van de Bouw- en Architectuurdag op de Boekenbeurs. Er werd een wedstrijd georganiseerd voor enerzijds bouwboeken en anderzijds architectuurboeken. Hiervoor bundelden de organisaties Livious (bouw) en Architectura (architectuur) de krachten. Livios ging op zoek naar het meest inspirerende bouwboek, terwijl Architectura op zoek ging naar het meest inspirerende architectuurboek.

Bouwboeken

Voor de zoektocht naar het meest inspirerende bouwboek, organiseerde Livios een wedstrijd op hun website. De bezoekers van de site mochten stemmen voor hun favoriete boek. Maar liefst 3411 bezoekers brachten hun stem uit. Het hoogst aantal stemmen ging naar het boek ‘Verfmagie’ van auteur Willem Fouquaert. In dit boek legt Fouquaert uit hoe je met de juiste patines en effecten oude meubels en objecten nieuw leven kan inblazen. Op de tweede plaats eindigde de bouwgids van ‘Verstandig Bouwen en Renoveren’ en de derde plaats ging naar ‘De 100 beste hedendaagse interieurs’ van Betaplus en Lannoo.

Architectuurboeken

Architectura ging dan weer op zoek naar het meest inspirerende architectuurboek. Er werden twee prijzen uitgereikt: enerzijds de prijs van de vakjury en anderzijds de prijs van de architectenjury. De vakjury gaf de meeste punten aan het boek van het bureau De Vylder- Vinck-Taillieu. De prijs van de architectenjury ging naar het boek ‘Nieuwe Werken en Woorden’ van architect Stéphane Beel. Beel ontwierp onder meer Museum M in Leuven en deSingel in Antwerpen. In het boek ‘Nieuwe Werken en Woorden’ worden zeventien projecten van Beel, geselecteerd door Mil De Kooning en Christophe Van Gerrewey, uitgebreid en in detail besproken. Elk project wordt rijkelijk geïllustreerd aan de hand van maquettes, plannen schetsen. Elk project wordt ook toegelicht door experts als Mil De Kooning, Christophe Van Gerrewey, Geert Bekaert en Johan Lagae. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels