ARTE inspireert zich voor muurbekleding op Le Corbusier

Interieur

Het Belgische bedrijf ARTE brengt muurbekleding op de markt met reliëf en liet zich voor kleur en vorm inspireren op de ontwerpen van Le Corbusier.

In samenwerking met Les Couleurs Suisse AG, het bedrijf dat de wereldwijde rechten heeft op de bekende kleuren van Le Corbusier, heeft het Belgische ARTE een unieke collectie muurbekleding bedacht.

Arte liet zich voor hun nieuwe collectie muurbekleding inspireren door het werk van de bekende Zwitserse-Franse architect Le Corbusier uit het begin van de 20e eeuw. Le Corbusier had ooit zelf twee collecties behangpapier op de markt gebracht. Enerzijds was er Salubra I uit 1931 en Salubra II uit 1959. ARTE wil met de nieuwe collectie geen kopie brengen van het behangpapier van Le Corbusier, maar ze willen een eigentijdse interpretatie van zijn werk naar voren brengen. Het bedrijf gaat zijn progressieve ideeën vertalen naar vandaag, in combinatie met hun kennis van innovatieve technieken op vlak van muurbekleding.

De nieuwe collectie ‘Le Corbusier’ bestaat uit vijf ontwerpen van muurbekleding, met telkens een ander reliëf in het papier verwerkt. Zo heb je bijvoorbeeld ‘Dots’, waarop je stippen kan terugvinden die lichtjes naar voren komen, uit het papier. Daarnaast heb je nog ‘Pavilion’, ‘Unity’, ‘Stone’ en ‘Squares’.

Daarnaast bevat de collectie ook dertien ‘tints’: muurbekleding met een selectie aan kleuren van het architecturaal kleurenpalet ‘Polychromie architecturale’ van Le Corbusier zelf. Hiervoor kreeg ARTE de goedkeuring van Les Couleurs Suisse AG, een bedrijf dat wereldwijd de licentierechten heeft op het ‘Polychromie architecturale’-kleurenpalet sinds het overlijden van Le Corbusier. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels