ATTB: “Onjuiste cijfers door maatregelen Di Rupo”

ATTB: “Onjuiste cijfers door maatregelen Di Rupo”

Centrale verwarming, Nieuws

De eindejaarsperiode staat garant voor jaaroverzichten. De Associatie voor de Thermische Technieken van België (ATTB) onthult de trends in de verwarmingssector.

De Associatie voor de Thermische Technieken van België (ATTB) zegt dat de verwarmingssector in 2011 relatief stabiel bleef, zonder bijzondere groei. Wél een opvallend element: de verkoop van warmtepompen stijgt met 80 procent. Stookolie daarentegen verliest 5 procent en thermische zonnepanelen (voor warmwaterproductie) treden beetje bij beetje uit de schaduw van de fotovoltaïsche zonnepanelen (voor elektriciteitsproductie).

Onjuiste cijfers

Deze cijfers worden reeds vóór het einde van het jaar bekendgemaakt omdat de markt enorm wordt verstoord. Door de aankondiging van het opheffen van de fiscale stimulansen voor energiebesparingen, hetgeen de ATTB enorm betreurt, ontstaan er immers onjuiste cijfers.

De ATTB benadrukt dan ook het belang van de Gewesten en de installateurs. “Aangezien energie nu een gewestelijke bevoegdheid is, moeten de Gewesten hun verantwoordelijkheden opnemen en de mogelijkheid aangrijpen om hun ambitie op dat vlak waar te maken. De installateurs spelen ook een cruciale rol. Vandaag is het een uitdaging voor hen om de eindverbruikers te overtuigen zich in te zetten om het energieverbruik en de CO2-uitstoot in hun woning te doen dalen”, aldus de ATTB.

België scoort slecht

België telt namelijk honderdduizenden gebouwen die makkelijk hun energieverbruik zouden kunnen verminderen. Ons land kenmerkt zich, in vergelijking met het Europese gemiddelde, door grote en verouderde woningen die weinig efficiënt zijn op vlak van energieverbruik. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels