Bekijk de galerij

Atypische woning in houtskelet

Nieuwbouw open

Een mooi uitzicht en veel ruimte. Dat waren voor Bianca en Mario de belangrijkste aandachtspunten bij de bouw van hun nieuwe woning.

Een mooi uitzicht en veel ruimte. Dat waren voor Bianca en Mario de belangrijkste aandachtspunten bij de bouw van hun nieuwe woning. Daarbij kozen ze bewust voor houtskeletbouw en van die keuze hebben ze nog geen spijt gehad.

De woning van Bianca en Mario bevindt zich langs een vrij drukke baan in Stabroek. Ze wonen hier sinds 5 jaar met hun twee kinderen. Oorspronkelijk woonden ze wat verderop. “Maar dat huis werd al snel te klein. Er waren bijvoorbeeld maar twee slaapkamers.” Toen in de buurt een bouwperceel te koop kwam, aarzelde het koppel geen moment.

Het terrein is maar tien meter breed, wat de bouwmogelijkheden enigszins beperkte. “Ondanks de strikte stedenbouwkundige voorschriften zijn we er toch in geslaagd om een ruime villa te bouwen”, zegt architect Piet Kerckhof.

De stedenbouwkundige beperkingen werden ruimschoots gecompenseerd door het adembenemende uitzicht dat de bewoners achteraan hebben. In het verlengde van het terrein ligt een onbebouwde, weidse vlakte met niets anders dan weilanden en akkers. Van meet af aan stond vast dat dat uitzicht van in de woning gevrijwaard moest blijven.

“Ook in de woning zelf wilden we veel ruimte en licht”, zegt Bianca. In samenspraak met de architect besloten de bouwheren op dat vlak de geldende stedenbouwkundige voorschriften maximaal te benutten. Dat resulteerde in een woning met vier niveaus, met onder andere drie slaapkamers en twee badkamers.

Dirk de Mesmaeker

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels