Badkamer XXL

Badkamer en wellness

Erg 'hot': grote badkuipen en stortbakken, ruime wastafels, douche-koppen die het effect van een zachte regenbui imiteren...

Extra grote badkuipen en stortbakken, ruime wastafels, douche-koppen die het effect van een zachte regenbui imiteren, ruime cabines met plaats voor een douche en een stoombad … Allemaal elementen die ieder op zich mee de architecturale ruimte bepalen.

In die optiek pakken fabrikanten uit met gamma’s die er steeds aantrekkelijker uitzien. De twee traditionele wastafels maken plaats voor één extra ruime en comfortabele wastafel: het komt toch zelden voor dat iedereen op hetzelfde moment voor de spiegel wil staan.

De ruime en transparante douchecabines van vandaag worden uitgerust met één of twee douchekoppen. Een waar genot, zowel om een douche te nemen als om naar te kijken. Dezelfde ruime afmetingen vinden we terug bij de kranen, die worden gemonteerd op lange zuilen in staal.

Zogenaamde “Italiaanse” douches zijn erg populair, omdat ze uiterst geschikt zijn voor kleine vertrekken. Ze hebben geen echte stortbak, en het lijkt alsof die in het vloeroppervlak werd ingewerkt. Om overstromingen in de badkamer te vermijden helt de vloer ter hoogte van de stortbak langs vier kanten af in de richting van een sifon met ruim debiet. Dat zorgt voor een snelle afvoer van het water.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels