Bekijk de galerij Badkamerontwerp met oog voor de toekomst

Badkamerontwerp met oog voor de toekomst

Badkamer en wellness, Interieur

In de rubriek 'Trek je plan' nemen we elke maand een ruimte van één van onze lezers onder handen. Deze keer is de badkamer van Hilde en Peter aan de beurt.

Hilde (53) en Peter (65) verbouwen beetje bij beetje. Na de woonkamer en de keuken neemt het koppel nu de badkamer onder handen. Deze ruimte geeft direct uit op de straat. Aangezien daar een groot raam (183 cm bij 133 cm) zit, is het niet altijd eenvoudig om voldoende privacy te creëren. Hilde en Peter hopen dat de architecten hier een oplossing voor vinden.

Ze willen graag een badkamer die ze nog lang kunnen gebruiken. Het bad mag weg, maar dan willen ze wel een douche die vlot toegankelijk is, ook mochten ze in de toekomst wat minder te been zijn. Hilde laat weten dat één wasbak volstaat. Peter wil dan weer voldoende verlichting aan de spiegel boven de wastafel. Zo kan hij zich vlot scheren. Verder vraagt Peter genoeg opbergruimte. Onder het raam zijn er nu handige inbouwkasten. Graag ziet hij een soortgelijke oplossing.

Qua muurbekleding laat het koppel de binnenhuisarchitecten vrij. Ze hadden al gedacht aan tegeltjes, maar een likje verf is zeker ook ok. Wel wensen ze een nieuwe radiator en een ventilatiesysteem. De buizen van de verwarming mogen verwerkt worden in de vloer. Tot slot wil Hilde vooral een onderhoudsvriendelijke en tijdloze badkamer. Het liefst zo weinig mogelijk tierlantijntjes, maar toch gezellig en warm.

Beschrijving

Binnenhuisarchitecte Isabelle Campo zocht in de eerste plaats naar een functioneel ontwerp. Daarom plaatste ze de verschillende elementen rond de ruimte. Hierdoor is er in het midden van de badkamer plaats om je comfortabel aan- en uit te kleden. Wie dat wil kan zich daarvoor even neerzetten op het bankje onder het raam. Ook de douche is erg praktisch. Campo geeft het inloopmodel een plaatsje tegen de schuine wand. Op die manier krijgt de douche een originele vorm en is ze tegelijk erg ruim. Verder hield de architecte rekening met de wens van Hilde en Peter om voldoende opbergruimte te voorzien. Onder het bankje zitten er verschillende lades, naast de deur staat een grote kast en er zijn heel wat open schappen voorzien.

Een ontwerp moet niet alleen functioneel, maar ook mooi zijn. De architecte gebruikte warme materialen en kleuren. Dat geeft een erg ontspannen sfeer. Met het goudkleurige eikenhout, de okeren en zandkleurige keramische tegels en de grafische accenten in turquoise en blauw sta je altijd goedgezind op.

De algemene verlichting bestaat uit spotjes in het plafond. Je kan ze dimmen om het nog gezelliger te maken. Decoratieve en tegelijkertijd efficiënte hanglampen krijgen een plekje aan weerskanten van de spiegel. Maar ook via het raam valt er heel wat licht binnen. Campo koos bewust voor een glasraam om Hilde en Peter genoeg privacy te gunnen. Mocht deze oplossing te duur uitvallen dan kunnen ze het raam afschermen met raamstickers.

Budget

Afbraak en ruwbouw*: 4.500 euro
Sanitair en kranen: 6.500 euro
Elektriciteit en verlichting: 2.500 euro
Meubelen op maat: 8.000 euro
Tegels: 2.500 euro
Schilderwerken en raamstickers: 1.250 euro
Accessoires (spiegels, haakjes): 1.500 euro

Totaal (excl. btw en plaatsing): 26.750 euro
*Reken een supplement van ongeveer 7.000 euro als je kiest voor glasramen.

Ontwerp Isabelle Campo

 

 

 

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels