Batibouw maakt thema’s bekend

Immo, Nieuws

Tijdens de Batibouw Building Lunch zijn de thema's van Batibouw 2013 onthuld. De beurs zal volgend jaar in het teken staan van 'terugkeer naar de stad', 'hernieuwbare energie' en van 'stress naar zen'.

Tijdens de Batibouw Building Lunch zijn de thema’s van Batibouw 2013 onthuld. De beurs zal volgend jaar in het teken staan van ‘terugkeer naar de stad’, ‘hernieuwbare energie’ en van ‘stress naar zen’. Dat meldt Bouw en Wonen.

Voor de 17e keer verzamelden partners, exposanten en vakgenoten uit de bouw-, interieur en renovatiewereld in de gebouwen van FISA voor de 17e Batibouw Building Lunch. Daar werden in avant-première de drie thema’s van Batibouw 2013 voorgesteld: terugkeer naar de stad, hernieuwbare energie en van stress naar zen.

Geert Maes, algemeen directeur van organisator FISA, koos voor terugkeer naar de stad als eerste thema van Batibouw. Mensen gaan letterlijk dichter bij elkaar wonen. Open gaten in de stad worden opgevuld. Industriële sites worden heropgebouwd en omgetoverd tot volledig nieuwe wijken. Er wordt bovendien steeds vaker aan cohousing gedaan en hoogbouw is geen vies woord meer.

Ook hernieuwbare energie speelt hierbij een cruciale rol, en is meteen het tweede thema van deze editie. De toekomst ligt bij hybride toestellen, die fossiele brandstoffen combineren met hernieuwbare energie, maar die ook warmte en koeling kunnen opwekken. In Paleis 10 en het vernieuwde en vergrote Paleis 12 van Batibouw kan men hierover alles ontdekken.

Ten slotte brengt het leven in de stad ook stress met zich mee, waardoor het huis en meer bepaald de slaapkamer een plaats wordt om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en te ontspannen. Vandaar dat als derde thema wordt gekozen voor van stress naar zen.

Batibouw, de grootste en belangrijkste beurs van België in de bouw-, renovatie- en woonsector, vindt dit jaar plaats van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart 2013. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels