Batibouw opent de deuren

Nieuws

Batibouw 2014 opent opnieuw de deuren. Vandaag en morgen zijn enkel de professionals uit de bouwsector welkom, vanaf zaterdag wordt het grote publiek verwacht op deze grote bouw- en woonbeurs.

Van 22 februari tot en met 2 maart is iedereen welkom om de nieuwigheden op vlak van bouwen en wonen te komen ontdekken. Verschillende spelers uit de bouwsector zijn op deze beurs aanwezig met een stand en heel wat informatie. Hier kan het publiek kennismaken met de laatste nieuwe innovaties op vlak van wonen. Dit jaar is Batibouw 2014 opgebouwd rond drie thema’s: ‘bijna-energieneutraal bouwen’, ‘betaalbaar wonen’ en de ‘comeback van hout’.

3 parcours om de beurs te ontdekken

In totaal zijn er 12 paleizen, die ingedeeld zijn volgens bouwmaterialen of interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruwbouwmaterialen, keukens, badkamers, enzovoort. Om de bezoekers wegwijs te maken binnen de verschillende paleizen, heeft Batibouw zelf enkele parcours uitgestippeld. Zo kan je kiezen tussen drie mogelijke routes: ‘het design parcours’, ‘het eco parcours’ en ‘innovation-parcours’.

Nieuwigheden op vlak van bouwen en wonen

In de verschillende paleizen zijn bouwbedrijven en merken uit de bouwsector aanwezig met een stand. Op deze stand kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwigheden binnen hun aanbod. Op Ik ga Bouwen kan je elke dag een overzicht vinden van alle nieuwigheden per paleis.

Informatiesessies en andere evenementen

Op Batibouw worden er ook verschillende informatiesessies georganiseerd. Zo kan je als bezoeker onder meer gaan luisteren naar een infosessie over betaalbaar bouwen verbouwen of jezelf gaan informeren over premies in Vlaanderen en Wallonië. Hiervoor kan je best even de kalender raadplegen op de website van Batibouw voor het juiste uur en exacte locatie. Batibouw. Daarnaast wordt er tijdens de beurs ook nog een wedstrijd georganiseerd, namelijk ‘Batifaçade’. Tijdens Batibouw gaat men op zoek naar de mooiste gerenoveerde gevel van België. Ook worden er verschillende awards uitgereikt, waaronder de Eco Award en Belgian Building Awards.

Nieuw op Batibouw 2014

Batibouw wordt dit jaar opgeluisterd met een unieke ‘Innovation Lounge’ . In een voor de gelegenheid speciaal gecreëerde ruimte tussen Paleis 11 en Paleis 12 van Brussels Expo, zal gedurende de hele beurs een selectie van de grootste productnieuwigheden van Batibouw 2014 te bewonderen zijn. Een zone dus waar de bezoeker op één plaats de meest vooruitstrevende nieuwigheden kan ontdekken.

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels