Batibouw presenteert editie 2012

Batibouw presenteert editie 2012

Nieuws

Organisator FISA heeft de centrale thema's van Batibouw 2012 bekendgemaakt.

Geert Maes, algemeen directeur van Batibouw organisator FISA, informeerde het publiek met enthousiasme over de thema’s van Batibouw 2012. Groene opportuniteiten, de keuken-hype en natuurlijke materialen zullen centraal staan.

Het eerste thema is ‘groene opportuniteiten’. Uiteraard gaat het ‘groener’ maken van de bouwsector gepaard met strengere (Europese) regelgevingen die inspanningen met zich meebrengen. De energiebesparingen die worden gerealiseerd zullen op termijn ook economisch voordeel opleveren. Daarnaast leiden ambitieuze doelen op het gebied van duurzame bouw tot innovatie. Nieuwe technieken worden ontwikkeld en er worden nieuwe materialen gebruikt.

Het tweede thema, de keuken, is gewijd aan een trend waar men onmogelijk naast kan kijken. De keuken wordt voor de particulier een steeds belangrijkere ruimte. Meer en meer Belgen willen daarbij gebruik maken van professionele materialen. In Paleis 11 krijgt men een overzicht van wat de markt op dit gebied in aanbieding heeft. Het derde thema wordt back to basics. Hiermee wordt gerefereerd aan de steeds stijgende vraag naar natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe of natuursteen, in zowel ruwbouw als afwerking.

De thema’s werden bekend gemaakt tijdens de 15e Batibouw Building Lunch waar ook Sebastian Van Droogenbroeck van Essencia sprak over het komende bouwjaar dat start in een onzekere economische context.

Batibouw vindt plaats van donderdag 1 tot en met zondag 11 maart 2012.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels