BATIBOUW zet bouwsector opnieuw in het zonlicht

Nieuws

Gisteren openden we na maanden lang uitkijken eindelijk de deuren van BATIBOUW 2015. Tot eind van de dag is het nog exclusief aan de bouwprofessionelen om uitvoerig te worden geïnformeerd over alle nieuwe producten, diensten en actuele thema's die de sector aanbelangen. Ik ben enorm fier dat BATIBOUW dit jaar al voor de 56ste keer al dat nieuws in het zonlicht mag zetten.

Vanaf morgen is ook het groot publiek welkom op de beursvloer. Uit een rondvraag bij een dwarsdoorsnede van de toekomstige bezoekers blijkt dat het BATIBOUW-publiek niet in één categorie is onder te brengen. Er bestaan een groot aantal verschillende bezoekersprofielen, die met heel uiteenlopende doelen naar BATIBOUW komen. Niet onlogisch, want als men elk paleis als een beurs ziet, kan men eigenlijk spreken van 12 complete beurzen, elk met hun eigen thema; van ruwbouw over sanitair tot verwarming en domotica. Zowel wie het groots ziet en een ambitieus nieuwbouw- of renovatieproject wil aanvatten, als wie bijvoorbeeld gewoon op zoek is naar een upgrade van de keuken of badkamer, kan op BATIBOUW terecht. Op de beurs is er met andere woorden voor elk wat wils, in welke fase van zijn of haar project men ook zit.

Tijdens deze hoogdagen van de bouw heerst een optimistische ingesteldheid. Batibouw reflecteert die, en wil die ook zelf uitstralen. Bovendien tonen ook de cijfers een positieve evolutie: de Confederatie Bouw liet weten dat het aantal bouwvergunningen weer begint toe te nemen, met zo’n 3 procent over het hele jaar. Bovendien daalde de rente de laatste drie jaar zeer sterk, van meer dan 4 procent naar minder dan 2,5 procent voor een lening op twintig jaar. 2015 is dus hét moment om dromen waar te maken!

www.batibouw.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels