Bedrijfsleiders en Bond Beter Leefmilieu eisen hoge ambities renovatiepact

Bedrijfsleiders en Bond Beter Leefmilieu eisen hoge ambities renovatiepact

Reportages

Het Vlaams parlement bespreekt vandaag het renovatiepact. Energy Saving Pioneers (ESP), een coalitie van 25 vooruitstrevende bedrijven en de milieubeweging, roept via een open brief op tot hoge ambities. "Energiebesparing in gebouwen is de topprioriteit voor een succesvol energie- en klimaatbeleid en het ideale recept voor meer lokale jobs en een betaalbare energiefactuur", klinkt het.

“Het renovatiepact moet een ambitieuze langetermijndoelstelling vooropstellen in lijn met wat nodig is in de strijd tegen de klimaatverandering. Het moet focussen op een doorgedreven isolatie van de gebouwenschil en voorlopers stimuleren. Naast minimale dakisolatienormen, vraagt ESP ook voldoende ambitieuze minimale eisen voor de verwarmingsinstallatie en het buitenschrijnwerk van woningen”, zegt Benjamin Clarysse van Bond Beter Leefmilieu.

Advies op maat

“Daarbij mag de burger niet aan zijn lot overgelaten worden”, waarschuwt de coalitie. “Advies op maat voor elke bouwheer en een stapsgewijze renovatie in het licht van een totaalrenovatie, dat is de boodschap. Plus extra aandacht voor mensen in (energie)armoede. Extra ondersteuning en begeleiding op maat moeten ervoor zorgen dat deze mensen de boot niet missen.” (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels