Begin tijdig met inpakken

niet importeren

Inpakken is een langdurig werkje, waar je voldoende tijd voor moet voorzien. En aangezien je achteraf alles ook weer moet uitpakken, kan je maar beter georganiseerd te werk gaan.

Inpakken is een langdurig werkje, waar je voldoende tijd voor moet voorzien. En aangezien je achteraf alles ook weer moet uitpakken, kan je maar beter georganiseerd te werk gaan.

Veel zaken kan je langere tijd missen, denk bijvoorbeeld aan winterkleding in de zomer, of aan tuinmeubelen in de winter. Pak eerst die in. Voorzie dozen per kamer, en meng geen spullen van de badkamer met die uit de woonkamer, dat maakt het uitpakken moeilijker.

Schrijf op iedere doos duidelijk van welke kamer ze afkomstig zijn. Zo kan je ze bij de verhuis meteen ook weer in de juiste kamer plaatsen. Het is ook handig om de dozen een nummer te geven, en een lijst te maken van hoeveel dozen je per kamer hebt, of in welke dozen waardevolle spullen zitten.

De meeste spullen kan je gewoon in de dozen stoppen. Hou daarbij altijd rekening met de sterkte van de bodem: dun karton zal bijvoorbeeld geen stapel boeken houden.

Ga logisch te werk: de zwaarste stukken leg je onderaan, de lichte daar bovenop. Breekbare dingen wikkel je in krantenpapier of in doeken.

Andere zaken vragen extra voorzichtigheid. Daarom enkele nuttige tips:

– maak alle bureauladen leeg. Losse laden haal je bij voorkeur uit het meubel, zodat je gewicht kan reduceren en zodat je vermijdt dat ze er tijdens het verhuizen zouden uitvallen. Vastzittende laden zullen sowieso door elkaar geschud worden, tijdens het verplaatsen van het bureaumeubel. De inhoud ervan kan daarbij beschadigd raken, of beschadigingen aan je lade aanbrengen.

– heb je antieke klokken, die nog met een ‘slinger’ werken? Dan kan je die best vastzetten om beschadiging te voorkomen. Is ze echt waardevol

– of heb je andere waardevolle (antieke) voorwerpen? Dan kan je er altijd voor kiezen om deze door een expert te laten inpakken en/of vervoeren.

– wasmachine: zet de trommel vast vooraleer de machine te verplaatsen, om beschadiging te voorkomen.

– tapijten en gordijnen rol je op om kreukels te vermijden.

– ontvlambare producten: met brandbare vloeistoffen en spuitbussen moet je voorzichtig omspringen. Onder invloed van temperatuursveranderingen kunnen ze gaan lekken of zelfs explosies veroorzaken. Als dat gebeurt, ben je zelf aansprakelijk voor alle schade. Verhuis ze bij voorkeur niet, als het restjes zijn kan je ze beter naar het containerpark brengen. Of misschien kan je er nog iemand een plezier mee doen?

– verlichting: verwijder de lampjes vooraleer je deze inpakt en rol de snoeren zorgvuldig op om te voorkomen dat het een niet meer te ontwarren kluwen wordt.

– spiegels en schilderijen: deze kan je best in doeken of dekens wikkelen, en nadien op hun kant in sterke dozen plaatsen.

– bromfietsen: huur je een verhuiswagen, dan moet je de brandstoftank van bromfietsen eerst leegmaken vooraleer deze mag vervoerd worden.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels