Belg geeft graag geld uit aan keuken

Nieuws

De Belg bespaart niet als het op zijn keuken aankomt. Meer dan de helft van onze landgenoten wil een keuken van minimum 10.000 euro.

De Belg bespaart niet als het op zijn keuken aankomt. Dat blijkt uit een peiling van Batibouw bij een duizendtal mensen. Meer dan de helft wil een keuken van minimum 10.000 euro. De keuken wordt ook steeds meer een leefruimte, waar radio en televisie hun intrede doen.

Drieëntwintig procent van de respondenten spendeert tussen de 10.000 en 15.000 euro aan zijn keuken, bij 38 procent is dat zelfs meer dan 15.000 euro. Zesendertig procent geeft tussen de 2.500 en 10.000 euro uit. De stijl die de voorkeur krijgt, is modern en design. Zestig procent heeft een kookeiland.

De Belg gebruikt zijn keuken steeds meer als een echte leefruimte. Veertig procent brengt er meer dan 15 uur door, wat meer is dan de gemiddelde tijd om te ontbijten en te dineren.

Achtendertig procent van de ondervraagden heeft een radio of andere geluidsinstallatie in de keuken. En als het regent in New York, druppelt het in Brussel: 17 procent heeft een televisie in de keuken staan.

Batibouw is er van 27 februari tot en met 7 maart 2010 in Brussels Expo.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels