Belgen willen grotere badkamer

Badkamer en wellness, Nieuws

Uit de Nationale Wellness Enquête die Grohe heeft uitgevoerd kwamen enkele opmerkelijke resultaten over de mening van de Belg over zijn badkamer.

Zo beschouwt 64% van de Belgen de badkamer als dé plaats bij uitstek om thuis tijd te nemen voor zichzelf.

Plaats om zich terug te trekken

Het succes van de badkamer ligt grotendeels in de functie van de badkamer zelf, die van alle kamers het meest als individuele ruimte wordt beschouwd. Een andere verklaring is dat door de stijgende woningprijzen alsmaar minder ruimte overblijft voor een aparte hobbykamer waar men in alle rust zijn ding kan doen.

Ook de trend van de open keukens maakt dat het kookvertrek niet langer een plek is waar men zich even kan terugtrekken.

Meer tijd

De enquête wijst eveneens uit dat de meeste Belgen graag meer tijd zouden doorbrengen in de badkamer. Opvallend meer Franstaligen dan Nederlandstaligen willen dagelijks langer dan een half uur in de badkamer blijven. Vooral vrouwen zouden liefst meer tijd in de badkamer doorbrengen.

70% geeft aan het liefst meer dan een half uur in de badkamer te willen doorbrengen, terwijl slechts een kwart van de vrouwen dit ook werkelijk kan doen op een werkdag en slechts de helft op een vrije dag. Van die 70% vrouwen zou overigens nog eens bijna de helft (46%) het liefst langer dan een uur in de badkamer vertoeven.

Grotere badkamer

Bijna de helft van de Belgen zou de badkamer, eerder dan om het even welke andere woonruimte, met 10 m² verruimen indien dit mogelijk was. Een grotere keuken wordt veel minder gekozen dan de badkamer. Indien men niet over de ruimte beschikt, richt men de badkamer verstandig in. Zo kiest men in kleinere badkamers een compactere douche, bij voorkeur een inloopdouche die de ruimte visueel vergroot gezien er geen scheiding met de badkamervloer is. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels