Belgisch bedrijf ontwikkelt betonmachine die bouwtermijn grote projecten verkort

Belgisch bedrijf ontwikkelt betonmachine die bouwtermijn grote projecten verkort

Nieuws

De firma Gubbels uit Maasmechelen heeft 4 miljoen euro geïnvesteerd in een machine die per minuut een stapelbaar betonblok van 1000 kilo produceert. Deze uitvinding laat toe om de bouwtermijn van grote bouwprojecten te verkorten.

De firma Gubbels uit Maasmechelen heeft 4 miljoen euro geïnvesteerd in een machine die per minuut een stapelbaar betonblok van 1000 kilo produceert. Deze uitvinding laat die om de bouwtermijn van grote bouwprojecten te verkorten.

Het bedrijf Gubbels uit het Limburgse Maasmechelen is een kmo die gespecialiseerd is in zogenaamde ‘masterblocs’. Dat zijn grote, geprefabriceerde betonnen bouwstenen om grootschalige bouwprojecten versneld te kunnen uitvoeren. Gubbels is op dit moment hierin marktleider in Europa.

Opdrijven van de productie

Om de productie te kunne opdrijven van 400 naar 700 blokken per dag heeft het bedrijf, samen met enkele Duitse ingenieurs, een nieuwe machine ontwikkeld. Deze uitvinding, uniek in de wereld, werd ‘Promags’ genoemd. Door deze nieuwe machine rolt er bij Gubbels automatisch iedere minuut een masterbloc van 1000 kg van de band. Deze investering moet de marktpositie van de Limburgse firma in dit segment verstevigen.

Grote vraag naar product

Internationaal is er veel vraag naar de prefab betonblokken, omdat de timing voor de bouw van havens, opslagruimten of industriële gebouwen vaak erg krap is. Bijkomende tewerkstelling en uitbreiding van de bedrijfsgebouwen wordt door de eigenaars van het inmiddels 60 jaar oude Gubbels niet uitgesloten. (Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels